Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Suriyede 4 Bine Yakın Okul Kurmak Gerekiyor“

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriyede 4 bine yakın okul kurulması gerektiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: “Suriyede 4 Bine Yakın Okul Kurmak Gerekiyor“
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 22:46
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriyede 4 bine yakın okul kurulması gerektiğini söyledi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskovadaki bir okulda düzenlenen programda yaptığı açıklamada Suriyede yaklaşık 4 bin okulun yeniden kurulması gerektiğini söyledi. Şoygu, Rus öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Buraya gelmeden önce uzun süredir acı çeken Suriyenin eğitim sisteminin akademik yılın başlangıcı için ne kadar hazır olduğuna baktım. 3 bin 90dan fazla okulun yeniden kurulması gerekiyor ifadelerini kullandı.
Suriyedeki okulların iyileşme sürecinin devam ettiğini belirten Rus Bakan, Suriyeli çocuklar, bu süreçte bir şekilde yeniden yapılanmayı başaran 14 bin okulda derslere başladı şeklinde konuştu. Şoygu, pek çok ülkeye Suriyenin yeniden inşası için yardım çağrısında bulunduklarını da hatırlattı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı bir açıklamada Rusya, İran ve Türkiye dışında hiçbir ülkenin Suriyeye insani yardım sağlamak için bir şey yapmadığını söylemişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık