Kadınlar Şiddete Karşı “Turuncu Çizgi” Çekti

Adana’da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu söyleyerek, şiddete karşı "turuncu çizgi" çektiklerini söyledi.

Kadınlar Şiddete Karşı “Turuncu Çizgi” Çekti
  • 25 Kasım 2018, Pazar 9:12

Adanada AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu söyleyerek, şiddete karşı turuncu çizgi çektiklerini söyledi.

‘25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu önünden AK Parti Adana İl Başkanlığı önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe AK Partili kadınların yanı sıra partili erkekler de katılıp destek verdi. Kadınlar ellerinde dövizlerle birlikte sloganlar atarak il başkanlığı önüne kadar geldi.

AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, burada yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahür ediyor ve aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor. AK Kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz” dedi.

Başkan Can, AK Kadınlar olarak Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü‘nde kadına yönelik her türlü şiddete turuncu çizgi çektiklerini ifade ederek, “Aynı hassasiyetle, tüm toplumu da turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz.
Sağlıklı bir toplum ve gelecek nesiller için kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte turuncu çizgimizi çekelim” diye konuştu.

Başkan Can, konuşmasının ardından hazırlanan panoya turuncu kalemle kadına karşı şiddete hayır dediklerini belirten yazı yazdı. Can, daha sonra ellerini de turuncu renge boyayarak yazı yazdığı yere ellerini bastırdı.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de turuncu kalemle kadına karşı şiddete karşı olduklarını yazdı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık