Endonezyada Oy Sayımı Başladı

Endonezyalı yetkililer, milyonlarca seçmenin oy kullandığı bölgesel seçimlerde oy pusularını saymaya başladı.

Endonezyada Oy Sayımı Başladı
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 12:59
Endonezyalı yetkililer, milyonlarca seçmenin oy kullandığı bölgesel seçimlerde oy pusularını saymaya başladı.
Endonezyada halk yerel seçimler için sandık başına gitti. Oy verme işleminin sona ermesinin ardından yetkililer oy sayma işlemine geçti. 171 belediye başkanı, vekili ve eyalet valisi seçimlerinin 2019da ulusal parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tonunu belirlemesi tahmin ediliyor. Kamuoyu anketleri, Widodonun Batı Java gibi önemli illerde kazanacağı gösteriyor.
Yerel seçimlerden elde edilen sonuçlar Cumhurbaşkanlığı adaylarının kim olacaklarına karar vermek için önemli bir faktör olarak kaydediliyor. Resmi sonuçların 9 Temmuzda açıklanması bekleniyor.
Ulusal polis ve ordu, seçmenlerin oylama kabinlerinde oy kullanmalarını sağlamak için 170 binin üzerinde personeli görevlendirdi.
Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Endonezyanın resmi olarak laik ülkede İslam geleneğini korumaya söz vermişti. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı adaylarının en geç 10 Ağustosa kadar ilan edilmesi gerekiyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık