Chp Bursa, Seçim İçin Yol Haritası Hazırlıyor

CHP BURSA, SEÇİM İÇİN YOL HARİTASI HAZIRLIYOR

Chp Bursa, Seçim İçin Yol Haritası Hazırlıyor
  • 07 Ekim 2018, Pazar 8:10
İlçe örgütlerinin hazırladığı analizlerin tartışıldığı, seçime dönük faaliyetler ve projelere ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık ile Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbeyin yanı sıra il-ilçe yöneticileri de katıldı.

AÇILIŞ İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞTAN

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, her ilçeye göre değişen yerel sorunlar ile aday isimlerinin de yer aldığı ve 17 ilçede gerçekleştirilen ankete ilişkin bilgi vererek başladığı konuşmasında, bu anketi yaparken ön plana tutuldan düşüncenin CHPnin kamuoyu önündeki durumunu ve yerel sorunları saptamak olduğunun altını çizdi. 12 Ekim ve sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcılarına bu dosyanın sunulacağını belirten Akkuş şöyle konuştu:

Siyaseti sadece kendimizden menkul görmeyelim. Sadece kendimizden menkul görürsek, mezarlıklar vazgeçilmez olduğunu düşünenlerle doludur diye bir söz var. Yenişehirde bir örgüt toplantımız oldu. Seçim kazanmayı önemsemiş bir partili kitlesi gördüm orada, gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Yüzde 80i daha önce görmediğim simalardı. Yani bizim dışımızda da siyasetle ilgilenen, siyaseti önemseyen kişiler var. Onları da önemsiyoruz ve mücadeleye dahil edeceğiz. Bileşenler dediğimiz kitle, referandumda yüzde 49.5 hayır oyu veren kitle. Bu kitleyi kucaklamak durumundayız. bugünkü sıkıntılarımızı 31 Marttan sonraya bırakacağız. Kendimizi düşünmüyorsak bile, Gürsuda, Gemlikte, Yenişehirde, diğer ilçelerde, büyükşehirde aday olan ve olacak arkadaşlarımızı düşünmek zorundayız. Bunu gözden kaçırırsak siyaseti yönetemeyiz. Önümüzde 5.5 aylık çok kısa bir süre var. Bursanın fotoğrafını çekmek çok kolay. Ulaşım sorunu var mı, var, depremsellik var mı, var. Uygulanamayan ve Şehircilik Bakanlığından onaylanmayan  nazım imar planı sorunu var mı, var. Bursanın bir ulaşım master planı sorunu var mı, var. Bursanın yönetimsel olarak 2046ya kadar borcu var. Biz Bursayı nasıl yönetiriz onu konuşmak durumundayız. Şimdi bunlar dururken, sosyal medyada CHPyi tartışmak doğru bir iş değil. Bir arkadaşımız işi gereği bir saptama yapmış, sonucunu paylaştı. Sosyal medyadaki paylaşımlar konusunda 18 hesabı incelenmiş. Bunlardan sadece 1i iktidar partisini eleştiriyor, 17 tanesi CHPyi eleştiriyor. Ve bunlar bizim arkadaşlarımız. Zannedersiniz ki ülkeyi CHP yönetiyor. Oysa CHP 1950den buyana tek başına iktidar olarak ülke yönetiminde bulunmadı. Bugünden itibaren siyaseti nasıl öreriz, Bursalıları nasıl katarız, ona odaklanmamız lazım. Mart ayında bir bahar temizliği yapacağız. Bahar temizliğini sadece Bursada değil, tüm Türkiyede yapacağız.

SARIBAL: TÜRKİYEYİ CHP KURTARIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da konuşmasında, toplumda genel olarak Ülkeyi yine CHP kurtarır düşüncesinin var olduğunu belirterek, Türkiyenin herşeye rağmen AKPlisinin de inandığı Türkiyeyi CHP kurtarır meselesi doğrudur. Ama sorun şudur. CHPliler Türkiyeyi kurtarabileceği inancına henüz ulaşmış değil. Neden? CHP içindeki mevzuları içerisinde tutmada değil, dışarıya taşırmada inanılmaz bir algı yaratıyor kamuoyunda. Kendimizle uğraştığımız kadar AKP ile uğraşsak, inanın  birçok şey başarırız dedi.

Ekonominin her geçen gün daha da kötüye gittiğinin altını çizen Sarıbal, özetle şunları söyledi:

Bir söz var, açlık sofuluğu bozdurur diye. Bakın Türkiye bir açlık noktasına doğru gidiyor. Hatırlayınız un ihracatını durdurdular bu ülkede.  Birkaç gün önce 252 bin ton ekmeklik buğday aldılar. Fırıncılarla 3 gündür kavgada halindeler, ekmeğe zam yapmayın diye. Bütün dertleri, ekmeğe zam gelmeden yerel seçimleri geçirebilmek. Şunu söylemeye çalışıyorum. Bursada 300 bin işsiz olacak yılbaşına kadar, belki daha da fazla olacak. Bursa köylü, işçi, memur kenti. Hatırlayınız 1989da SHP yüzde 28 oyla birçok büyükşehir ve ilçe almıştı. Yani Türkiyedeki siyaset, AKPye bağlılık, ideolojik siyaset değil. İdeolojik bağlılık sadece CHPde var. Sol partilerde var. Çünkü bu birikim sol partilerde var. İmkansız değil. başarabiliriz, bu mümkün. Çocuklarımızın geleceği için, ülkemiz için, Mustafa Kemal için, arkadaşları için, 5 aylığına herşeyi bir kenrara bırakalım. Derdimiz ülke ise, çocuklarımızsa mesele, buradan yol almamız gerekiyor. Öfkelerimizi kırgınlıklarımızı kızgınlıklarımızı bir kenara bırakıp, 31 Martta, 1989un hikayesini yeniden yazabiliriz.

KARABIYIK: ABANTTA SEÇİM STATEJİLERİ KONUŞULDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, geçtiğimiz hafta Abantta gerçekleşen kampa ilişkin gözlemlerini aktardığı konuşmasında, çok detaylı ve verimli görüşmelerin gerçekleştiğini anlattı. Adaylık süreci için Türkiyenin her yerinde aynı yöntemin olmayabileceğini, kimi yerlerde önseçim, kimi yerlerde farklı yöntemler uygulanacağını belirten Karabıyık, Toplantılarda, özellikle kadın aday sayısının artırılmasına dönük taleplerim oldu dedi.

Karabıyık, şunları söyledi:

CHPli belediyelerin yönettiği yerlerde yaşayanlar zaten sosyal demokrat belediyeciliğin ne anlama geldiğini biliyorlar. CHPli belediyelerimizin çok güzel hizmetleri var. Ama bunlar CHPli belediyelerin olmadığı yerlerde bilinmiyor. CHPli belediyenin ne anlama geldiğini daha geniş kitlelere anlatmak zorundayız. Kendimizi en doğru ve en güzel şeklide anlatacak yol ve yöntemleri bulmak ve uygulamak durumundayız.

Karabıyık, Genel Merkezin adaylıklarla ilgili konularda, çözüm odaklı projeleri ön plana aldığını kaydederek, Aday arkadaşlarımız hem sorunları, hem de bu sorunların hangi yaklaşımla ve nasıl çözüleceğini projelendirip anlatmalı. Seçim sürecinde kırgınlıklar olmamalı. Bir bütün olmalıyız. Vatandaş kimi istiyorsa aday olarak, bizim adayımız odur. Genel Başkanımız da objektif kriterlerin uygulanmasını istiyor diye konuştu.

İLÇELERDEN SUNUMLAR

Toplantının sonraki bölümünde ise ilçe örgütlerince hazırlanan raporlar ele alındı. Sorunlar ve çözüm önerileri dile getirilerek, ilçe bazında seçim stratejileri tartışıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık