Av.kozay: Şehit Cenazelerine Katılmamızı Kimse Engelleyemez

AV.KOZAY: ŞEHİT CENAZELERİNE KATILMAMIZI KİMSE ENGELLEYEMEZ

Av.kozay: Şehit Cenazelerine Katılmamızı Kimse Engelleyemez
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 8:07

ADANA ?? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, CHP il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmaması konusunda valilere talimat verdiğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığını söyledi.

SERT TEPKİ

CHP Adana İl Başkanlığında Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve partililerin katılımıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu protesto edildi.

“ŞEHİTLERİMİZ SİYASİ PARTİLERİN DEĞİL MİLLETİMİZİN EVLATLARIDIR”

İl Başkanı Av.Emrah Kozay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun sorumsuzca ve hadsizce bir tutuma imza attığını bildirdi. Soylunun “Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” şeklindeki sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yaptığını anımsatan Av. Kozay, “Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. İçişleri Bakanı keşke, hainleri Haburda davulla, zurna ile karşılayanları, onlar için kurdukları çadır mahkemelerde yargılayıp serbest bırakanları, Barzaniyi kırmızı halılarla karşılayanları, Osloda terör örgütüyle pazarlık yapanları, Dolmabahçe görüşmelerini gerçekleştirenleri ve valilere terör örgütlerine operasyon yapmayın talimatı verenleri şehit cenazelerine almayın diye talimat verseydi. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır” dedi.

TOPLUMU TERÖRİZE EDEN AÇIKLAMA

“AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir” sorusuna yönelten Av. Kozay, şöyle devam etti:

“Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.”

“HİÇ KİMSE ENGELLEYEMEZ”

CHPnin teröre karşı duruşunun net olduğunun altını çizen Av. Kozay, CHP olarak bugüne kadar her türlü teröre karşı durduklarının altını çizdi. Av.Kozay, “Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimizle birlikte şehit cenazelerinde şehit ailelerimizin yanı başında olup onların acılarını paylaşacağız. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık