Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiçin Kosovada Sırp Köyünü Ziyaretine Barikatlı Engel

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Kosova ziyaretinin ikinci gününde yollara kurulan barikatlar nedeniyle Skenderay Belediyesine bağlı Sırp köyü Bajnskayı ziyaret edemedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiçin Kosovada Sırp Köyünü Ziyaretine Barikatlı Engel
  • 09 Eylül 2018, Pazar 17:25
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Kosova ziyaretinin ikinci gününde yollara kurulan barikatlar nedeniyle Skenderay Belediyesine bağlı Sırp köyü Bajnskayı ziyaret edemedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiçin Kosovadaki bir köye ziyareti barikatlarla engellendi. Eski Kosova Kuruluş Ordusu (UÇK) gazileri ve vatandaşlar köye giden yollarda kamyonlarla barikatlar oluşturarak, Sırp lider Vuçiçin Banjska köyüne gitmesini engelledi. Kosova hükümetinin de güvenlik nedeniyle köye ziyareti iptal etmesi sebebiyle ziyaret esnasında gerginlik yaşandı. Yaklaşık 200 Kosovalı gazi, Önce işlediğin suçlar için özür dile, Masum insanlara soykırım yapanlar geçemez, Vuçiç geçemez yazılı pankartlar açtı.
Kosovanın kuzeybatısında Sırpların yoğun olarak yaşadığı Banjska köyünün yollarını kapatan protestocular, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiçten Kosovada Sırp güçlerinin 1998-1999 yıllarındaki savaş esnasında 15 bin Arnavutu katletmesi nedeniyle Kosova halkından özür dilemesini istedi. Banjska köyündeki Sırplarla planlanan görüşmeyi gerçekleştiremeyen Vuçiç, Kuzey Mitroviçaya hareket etti. Burada toplanan binlerce Kosovalı Sırpa hitap eden Vuçiç, Sırbistanın hiçbir zaman Kosovayı tanımayacağını belirterek, Kosova ile de savaş yapmayacağını söyledi.
Sırp bayrakları ve Vuçiçin fotoğraflarıyla süslenen şehirde halka seslenen Vuçiç, Sırbistanın yılın sonuna kadar Kosovayı tanıması gerektiğini belirtenlerin yalan söylediklerini belirterek, gösterdikleri çabanın yalnızca uzlaşma sağlanması ve barışçıl çözüm bulunması amacını güttüğünü vurguladı. Kosova ile Sırbistan arasındaki sınırların değişmesinden yana olmadığını da açıklayan Vuçiç, “Vizyonum, Arnavutlarsız ya da Sırplarsız bir Kosova değil. Vizyonum efsanelere değil gerçekçiliğe dayalıdır” dedi.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksabdar Vuçiç, Kosova ziyaretini bugün tamamlayacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık