Özil Krizini Değerlendiren Rus Asıllı Alman Uzman: Asıl Hedef Özil Değil Erdoğan

Alman uzman Aleksandr Rar, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özilin, Almanya Milli Takımında yaşadığı skandal olaya sert tepki göstererek, Özil olayında asıl hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmakta dedi.

Özil Krizini Değerlendiren Rus Asıllı Alman Uzman: Asıl Hedef Özil Değil Erdoğan
  • 27 Temmuz 2018, Cuma 9:51
Alman uzman Aleksandr Rar, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özilin, Almanya Milli Takımında yaşadığı skandal olaya sert tepki göstererek, Özil olayında asıl hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmakta dedi.
Rus asıllı Alman vatandaşı siyaset bilimci Aleksandr Rar, Mesut Özilin yaşadığı olaya farklı bir boyut getirdi. Rus basınına konuşan Rar, asıl hedefin Özil değil Erdoğan olduğunu söyleyerek, “Bu son zamanlarda Almanyada yaşanan histeriklerin yansımasıdır. Özil, Almanyanın en iyi oyuncularından biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdi diye Özili eleştiriyorlar. Alman takımında eğer bir Fransız olsaydı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile fotoğraf çektirseydi, inanın kimse bunu dikkate almazdı dedi.

Ben Özilin tarafındayım
Siyaset bilimci Rar, Ben şahsen Özilin tarafındayım. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek onun kesinlikle doğal hakkı. Öncelikle Erdoğan Türkiyede çok saygın biri. Ayrıca, Özil Türkiye kökenli. Bu arada Alman Futbol Milli Takımı ünlü eski oyuncusu Lothar Matthaeusu da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile fotoğraf çektirdi diye eleştiriyorlar. Sorun şurada, Almanlar şunu anlamıyor; Alman toplumuna entegre eden bir insanın kendi ruhu ve kalbini korumak gibi tam bir hakkı var. Çünkü bu insan terbiye aldığı başka bir kültürle sıkı bağlantılı. Ne yazık ki Almanyada bunu anlamıyorlar ve başka bir ortam var. Bence burada asıl hedef Erdoğan olmakta. Almanyaya göre Erdoğan liberal değerlere karşı çıkıyor ve bu düzeyde de kavgalar sürüyor ifadelerini kullandı.

Almanya zor bir ülke
Bir Rus kökenli olarak Özili çok iyi anladığını ve aynı duyguları yaşadığını belirten Rar, bu gibi olayların Türk ve Rus kökenli vatandaşları Alman toplumunda yabancılaştıracağına inandığını da vurguladı. Entegrasyon konusunda Almanyanın çok zor bir ülke olduğunu söyleyen Rar, yabancı kökenli bir vatandaşın Alman kimlik, etik ve manevi değerlerine tamamen tabi tutulmasının doğru olmadığını da sözlerine ekledi.
Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğanın yanı sıra İngiltere Premier Ligde oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Londrada buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti. Bu fotoğrafın ardından Almanyada Özil ve Gündoğana linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmıştı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık