Osmangazi Belediyesi ‘Sıfır Atık Projesinde Örnek Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursanın Osmangazi Belediyesinin hayvan barınağında uygulanan ‘Sıfır Atık Projesinin bir ilk olduğunu, bu uygulamayı tüm Türkiyeye yayacaklarını söyledi.

Osmangazi Belediyesi ‘Sıfır Atık Projesinde Örnek Oldu
  • 09 Eylül 2018, Pazar 12:54
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursanın Osmangazi Belediyesinin hayvan barınağında uygulanan ‘Sıfır Atık Projesinin bir ilk olduğunu, bu uygulamayı tüm Türkiyeye yayacaklarını söyledi.
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezini ziyaret eden Bakan Kurum, bakanlık tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi kapsamında çevrenin korunmasına yönelik uygulamaları yerinde gördü. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Avrupanın en büyüğü olma özelliğine sahip Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezindeki çalışmalar hakkında Bakan Kuruma bilgi verdi. Doğal yaşam merkezindeki çocuklarla bir araya gelen Bakan Kurum, burada gerçekleştirilen çevreci etkinliklere ortak oldu. Bakan Kurum ve Başkan Dündar, çocuklarla birlikte ambalajları geri dönüşüm kumbarasına, meyve atıklarını da organik atık kumbarasına attı. Daha sonra hayvan rehabilitasyon merkezindeki alanda çocuklarla birlikte kurumuş yaprakları toplayan Bakan Kurum, ardından bu yaprakları organik gübre haline gelmesi için kompost üretim alanına döktü. Ayrıca Osmangazi Belediyesi tarafından özel yaptırılan hayvan besleme otomatlarını inceleyen Bakan Kurum, pet şişe ve metal kutu atıldıktan sonra alt kısımdan hayvanlar için mama veren sistemi çok beğendi. Çocuklarla birlikte otomata pet şişe atan Bakan Kurum, alınan mamalar ile barınaktaki hayvanları besledi. Çocuklarla hoş vakit geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, etkinlik sonunda çocuklara çam fidanı hediye etti.

“Gelecek nesiller bugünden daha iyi olacak”
‘Sıfır Atık Projesini tüm Türkiyeye yayacaklarını vurgulayan Bakan Kurum, projenin örnek uygulamasını Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinde gördüklerini kaydetti. Bakan Kurum, “Hayvan barınağında Türkiyede ilk defa uygulanan bir projedir. Proje kapsamında gençlerimizle birlikte atıkları doğal ortamda kompost haline getirdik. Belediyemiz sağ olsun bu atıklarla ilgili bir makine üretmiş. Oradan atıkları atınca sokak hayvanlarının beslenmesi için yem veriyor. Burada çocuklarımızla birlikte sokak hayvanlarını besledik. Bu bilinci yerleştirmek, gençlerimize aşılamak bizim için çok önemli. Gelecek nesillerimiz bugünden daha iyi olacak. Biz de bakanlık olarak sıfır atık projesini tüm Türkiyeye yayacağız. Bu sayede ciddi gelirler elde edeceğiz. Yıllık 12 milyar TL kazançtan söz ediyoruz. Bursada aldığımız kararlarla sahada bir an önce uygulamalarını yapacağız” diye konuştu.
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezinin Türkiyenin ilk sıfır atık sistemine geçen Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Merkezimizde sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi, bakımı ve tedavileri görevli veteriner hekimleri tarafından yapılıyor. Merkeze yılda yaklaşık 30 bin ziyaretçi geliyor. Ayrıca zihinsel bedensel ve otizmli öğrencilere, açık ve kapalı at biniş alanlarında sosyal gelişimlerini tamamlamaları amacıyla at binişi eğitimi veriyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen Sıfır Atık Projesini hayvan barınağında uyguladıklarını anlatan Dündar, “Proje kapsamında plastik, kağıt, metal, cam ve organik atıklar ayrı ayrı biriktirilip geri dönüşüme gönderiliyor. Ayrıca kurumuş yapraklar, barınak içinde biçilen çimler ve oluşan meyve atıkları, barınak içindeki alanda kompost haline getiriliyor. Elde edilen kompostlar doğal yaşam merkezimizdeki yeşil alanlarda ve ağaçlarda kullanılıyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık