Muratpaşa Belediyesinin Yöreler Renkler Festivali Başlıyor

Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 4üncüsünü düzenleyeceği Yöreler Renkler Festivali, 24 Eylül Pazartesi Hüseyin Turan konseriyle başlıyor.

Muratpaşa Belediyesinin Yöreler Renkler Festivali  Başlıyor
  • 09 Eylül 2018, Pazar 11:03
Muratpaşa Belediyesinin bu yıl 4üncüsünü düzenleyeceği Yöreler Renkler Festivali, 24 Eylül Pazartesi Hüseyin Turan konseriyle başlıyor.
Muratpaşa Belediyesinin barış, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler 4üncü yılında kapılarını 24 Eylül Pazartesi açıyor. Türkiyenin ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelip, Antalyada kent yaşamının ayrılmaz parçası haline gelen kültürlerini de tanıtıp ‘birlikte yaşama duygusunu güçlendirmeyi amaçlayan festival 30 Eylüle kadar Muratpaşa Kent Meydanında devam edecek.
Festivale bu yıl 60ın üzerinde yöre, kültür ve hemşehri derneğiyle birlikte Antalyadaki yerleşik yabancıların bir araya geldiği dernekler katılacak. Dernekler, hafta boyunca mutfaktan el sanatlarına kadar sahip oldukları kültürel öğeleri Kent Meydanında kurulacak stantlarda tanıtacak.
Festival sahnesinde ise her akşam Türkiyenin başka bir bölgesi yer alacak. Açılışı Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turanla yapılacak festivalde 2nci gün bozkırın tezenesi halk ozanı Neşet Ertaşa saygı gecesi düzenlenecek. Ertaşın vefatının 6ncı yılında düzenlenecek İç Anadolu gecesinde Cengiz Özkan ve Kırşehirli keman üstadı ve bozlak ustası Birol Ertaş sahne alacak. Festivalin Akdeniz ve Ege gecesinde Emre Dayıoğlu ve Korkuteliden mahalli sanatçılarını sahne alacak. Doğu ve Güneydoğu gecesinde ise Türk halk müziği sanatçısı Belkıs Akkale sahnede olacak. Festival sahnesinde Karadenizin olacağı gecede ise Selçuk Balcı Antalyalılarla buluşacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık