Mhpli Enginyurt: Fındık Üreticisi Tekelci Piyasanın İnsafına Terk Edildi”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti milletvekilleri fındık üreticilerini, tekelci ve monopol piyasanın insafına terk etmiştir şeklinde konuştu.

Mhpli Enginyurt: Fındık Üreticisi Tekelci Piyasanın İnsafına Terk Edildi”
  • 07 Eylül 2018, Cuma 13:52
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti milletvekilleri fındık üreticilerini, tekelci ve monopol piyasanın insafına terk etmiştir şeklinde konuştu.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, sahil kesimindeki üreticilerin yaklaşık 20 gündür pazara indirmeye başladığını ancak Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) hala taban fiyat açıklamadığını vurguladı. Bu süre içerisinde TMOnun fiyat açıklaması yönünde yaptıkları açıklama ve girişimlere rağmen bunun gerçekleşmediğini belirten Enginyurt, bu konuda sessiz kalan AK Parti milletvekillerini eleştirdi. Enginyurt, AK Parti milletvekilleri 20 günden bu yana TMOnun bugün yarın diyerek fiyat açıklayacağını söyleyip durdu. Şimdi ise ‘TMO iyi ki fiyat açıklamadı piyasada fındık 13-14 lira oldu demeye başladılar. 20 günden bu yana milletle alay ettiği için kendilerini kınıyorum. Unutulmasın ki, fındıkta serbest piyasa yok. Biz serbest piyasaya inanmıyoruz. Fındıkta bir İtalyan firması var. Alıcısı da o, satıcısı da o. Tek bir firmanın olduğu piyasaya serbest piyasa değil monopol, tekelci piyasa denir. Dolayısıyla bu serbest piyasaya güvenip fındık üreticilerinin hakkı savunulamaz, fındık üreticisi hakkını aldı denilemez. AK Parti milletvekilleri fındık üreticilerini, tekelci ve monopol piyasanın insafına terk etmiştir” diye konuştu.

Umudunu TMOya bağlayan milyonlarca insan var
Sosyal medyada Üretici fındığını sattı, bu saatten sonra fındığa fiyat verilmese de olur şeklinde algı yapıldığına da dikkat çeken Enginyurt, “Daha Aybastıda, Korganda, Gölköyde, Gürgentepede fındık patoza yeni verildi, yeni kuruyor. Hangi fındık pazarı indi? Orduda 150 bin ton fındık oluyorsa bunun 20 bin tonu ancak pazara indi. Bunlarda İstanbul, Ankara gibi il dışından gelip fındığını toplayıp satarak giden gurbetçilerin fındığıdır. Ama geride umudunu TMOya bağlamış olan milyonlarca insan var ifadelerini kullandı.
MHP olarak fındık üreticisinin sesini duyurmak için 8 Eylül Cumartesi günü saat 14.00te Ordu-Altınordu Cumhuriyet Meydanında miting tarzı basın açıklaması yapacaklarını belirten Enginyurt, üreticileri katılmaya davet etti. Enginyurt, Burada asıl Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için basın açıklaması yapacağız. Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon illerindeki üreticileri davet ediyoruz. Ne kadar çok olursak sesimizi o kadar gür çıkarırız. Bize seçimlerde AK Parti ile ortak hareket ettiğimizi ve neden muhalefet yaptığımızı soruyorlar. Ne yani fındık üreticisinin, milyonlarca insanın hakkını savunmayalım mı? Fındık geçen yıl 3 dolardı, bu yıl 2 dolar. Her şeye zam geldiği ortamda fındık 1 dolar değer kaybetti dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık