Merkel, Cdu Liderliğini Bırakıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisindeki başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.

Merkel, Cdu Liderliğini Bırakıyor
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 14:18
Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisindeki başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.
Alman medyasında yer alan haberlere göre, Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Parti (CDU) lideri Angela Merkel önümüzdeki dönem partisinin başkanlık görevini üstlenmeyeceğini partisindeki üst düzey yetkililere açıkladı.
Merkel, 2000den beri CDU başkanı olarak görev yapıyor. Alman Haber Ajansı DPA, parti kaynaklarının Merkelin parti lideri olarak görevden ayrılmaya hazır olduğunu ancak şimdilik başbakan olarak yerinde kalmaya devam edeceğini açıkladıklarını bildirdi.
Almanyanın Hessen eyaletinde 2013 yılında yapılan eyalet seçimlerinde yüzde 38,3 oranında oy alan CDUnun oy oranı Cumartesi günü yapılan eyalet seçimlerinde yüzde 27.4e geriledi. CDUnun oy kaybı yüzde 10,9 oldu. Hessende 1966 yılından bu yana Hristiyan Demokrat Partinin (CDU) aldığı en düşük oy seviyesi oldu. Alman medyası, Merkelin kararında Hessendeki oy oranının etkili olduğu bilgisine yer verdi.
CDUda genel başkanlık seçimlerinin Aralık ayında yapılması planlıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık