Madurodan Sürpriz Bm Ziyareti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 4 yıl aradan sonra sürpriz bir ziyaretle Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katıldı.

Madurodan Sürpriz Bm Ziyareti
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 10:17
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 4 yıl aradan sonra sürpriz bir ziyaretle Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katıldı.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, New Yorkta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna sürpriz bir ziyarette bulunarak konuşma yaptı. 4 yıl sonra gerçekleşen sürpriz BM ziyareti, Maduronun Genel Kurula gitmemesi yönünde aldığı tehditlere rağmen gerçekleşti.
Maduro yaptığı konuşmada, 6 ülkenin kendisine insanlık suçları işlediği gerekçesiyle yönlendirdiği suçlamalar ve ABD Devlet Başkanı Donald Trumpın Venezuelaya askeri harekatta bulunmayı ima etmesi gibi konular nedeniyle ülkesini savundu.

“ABD dünyaya emirler veriyor”
BM Genel Kurulunda yaptığı 50 dakikalık konuşmada çoğunlukla ABDnin politikaları hakkında konuşan Maduro, ABDnin dünya sanki kendisine aitmiş gibi etrafa emirler vermeye devam etmek istediğini söyledi.
Trumpın bir gün önce yaptığı konuşmada vurguladığı tek taraflı Önce Amerika politikasına dikkat çeken Devlet Başkanı Maduro, Dün bu kürsüden dünya hükümetlerine verilen direktiflere uymaları yoksa bütün ülkelerin sonuçlardan etkileneceği yönünde talimatlar verildi dedi.

“Trumpla görüşmeye hazırım”
Venezuela Devlet Başkanı, önceki günkü konuşmasında, Hayatları kurtarmak, insanlara yardım etmek için her an herkesle görüşmeye hazırım diyen Trumpa cevaben, Trump ve benim farklılıklarımız var ama zaten bu yüzden görüşmeliyiz dedi.
Maduro, Trump Venezuela için endişeli ve Venezuelaya yardım etmek istiyor. Bu iyi. Trump ile istediği her konuda açık bir şekilde konuşmaya hazırım dedi.

Latin ülkeleri ve Kanadadan şikayet
Dün 5 Latin Amerika ülkesi ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau New Yorkta bir araya geldi ve Uluslararası Ceza Mahkemesinden Maduronun insanlığa karşı işlediği suçların soruşturulmasını isteyen bir talepte bulundu. BM üyesi ülkelerin ilk kez üye bir ülke için gerçekleştirdikleri şikayette, Venezuale güvenlik güçlerini Maduro hükümetinin emirlerine keyfi tutuklama, cinayet, yargısız infaz, işkence, cinsel taciz ve tecavüz gerçekleştirmekle suçlayan insan hakları raporuna işaret edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık