Kolombiya Filistin Devletini Resmen Tanıdı

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Teysir Ceradat, Kolombiyanın Filistin Devletini resmen tanıdığını açıkladı.

Kolombiya Filistin Devletini Resmen Tanıdı
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 10:39
Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Teysir Ceradat, Kolombiyanın Filistin Devletini resmen tanıdığını açıkladı.
Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Teysir Ceradat, yaptığı açıklamada Kolombiyanın Filistin Devletini resmen tanıdığını açıkladı. Kolombiya Dışişleri Bakanlığından gönderilen mektupta, Kolombiyanın yeni Cumhurbaşkanı Ivan Duquein görevine başlamasından önce Filistini egemen bir devlet olarak tanıdıkları bildirildi. Mektupta, Başkan Juan Manuel Santosun Kolombiya hükümeti adına Filistini özgür, bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımaya karar verdiğini bildirmek istiyorum” ifadeleri yer aldı.
Kolombiyanın Sağcı Demokratik Merkez Partisinden Duque, yaptığı açıklamada ülkesinin İsrail ile olan ilişkilerini geliştirmek istediğini ifade etmiş, hatta ülkesinin büyükelçiliğini Kudüse taşıma fikrini açıkça dile getirmişti. Duquenin hükümeti, eski Devlet Başkanı Santosun Filistin Devletini tanıma ile ilgili kararını inceleyeceklerini fakat kararın yasal olduğunu ifade etti.
ABD Filistin Devletini tanımadığı için Kolombiya da ABD ile arasındaki uzun süreli iyi ilişkiler nedeniyle Filistin Devletini tanımaktan kaçınmıştı. Ancak son yıllarda Kolombiya, ABD destekli narkotik karşıtı politikalarda değişiklik yapılmasını içeren daha bağımsız bir dış politika yürütüyor.
Filistin Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 139 devlet Filistini resmen tanıyor. Kolombiya ise Filistin Devletini en son tanıyan Güney Amerika ülkesi oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık