İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Avusturya Başbakanı Kurz İle Görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Avusturyada Başbakan Sebastian Kurz ile görüştü.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Avusturya Başbakanı Kurz İle Görüştü
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 18:09
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Avusturyada Başbakan Sebastian Kurz ile görüştü.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Viyanada Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van Der Bellen ile görüşmesinin ardından, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile bir araya geldi. Ruhani ve Kurz, basına kapalı geçen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “Avusturya ve İran arasında diplomatik ilişkilerin yaklaşık 160 yıllık geçmişi var. İki ülke arasındaki münasebetler her zaman iyi oldu. ABDnin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından yeni bir uzlaşı sağlanması için görüşmeler Viyanada gerçekleştirilecek. Burada tarafların olumlu bir sonuca ulaşacaklarına inanıyorum. İsrailin varlığının sorgulanması ya da yok edilmesi yönündeki ifadeler bizim için kabul edilemez. Yahudi soykırımının hafife alınması kendileri için kabul edilemez. İsrailin güvenliği Avusturya için tartışma konusu değildir” dedi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Avusturya ile görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların ve nükleer anlaşmanın konuşulduğunu dile getirdi. Ruhani konuşmasının devamında “İran dünyadaki Yahudilerle iyi ilişkiler içindedir. Bölgedeki insanlara yaptırım uygulayan, Gazzeyi kuşatan ve Suriyede DEAŞa yardım eden İsrail, bölgede çok yıkıcı bir rol oynuyor. Suriyedeki gelişmelere de Türkiye, İran ve Rusyanın katılımıyla sürdürülen Astana görüşmelerinin DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen mücadelede önemli başarı sağladı, ancak örgüt ABD ve İsrail tarafından destekleniyor diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık