Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycanda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycanın başkenti Baküye geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycanda
  • 24 Temmuz 2018, Salı 17:01
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycanın başkenti Baküye geldi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycanda şehitliği ziyaret etti. Çavuşoğlu, Haydar Aliyevin mezarını ziyaretin ardından Şehitlik Hıyabanına geçerek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Türk şehitliğini de ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, temsili şehit mezarlarına karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından Türk şehitliğindeki şehitlik anı defterini imzaladı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Çavuşoğlu, “Yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk ziyaretimizi kardeş Azerbaycana yapıyoruz. Başbakanla ikili ilişkilerimizi değerlendireceğiz ve Türkiyeden ilk defa ben ziyaret etmiş olacağım. Çok sevdiğim bir insandır, benim için de mutluluk ve onurdur. Kardeşim Elmarla da bir araya geleceğiz. Tüm konuları değerlendirip, gözden geçireceğiz” dedi.

“Karabağ meselesini konuşacağız”
Bakan Elmar Memmedyarovla son gelişmeleri görüşeceklerini aktaran Çavuşoğlu, “Azerbaycana gelmişken, Azerbaycanın işgal edilmiş toprakları ve Karabağ meselesini konuşmadan olmaz” dedi.
Daha sonra Çavuşoğlu, Azerbaycan Başbakanı Nevruz Mammadov tarafından kabul edildi. Görüşmede Azerbaycan ve Türkiye arasındaki işbirliğini güçlendirilmesi başta olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.
Bakü temasları kapsamında Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarovla da bir araya gelecek olan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Memmedyarov ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık