Çelikcan: Adana Büyükşehir Belediyesi Çok Ciddi Borç Batağında

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediyesine talip olmanın her babayiğidin harcı olmadığını ifade ederek, Ben Büyükşehir Belediyesini borçlarından ve sorunlarından dolayı, pimi çekilmiş bomba olarak görüyorum. İnşallah yerel seçimlerde AK Parti olarak Büyükşehir Belediyesini alırız ve Adanayı hak ettiği yere taşırız dedi.

Çelikcan: Adana Büyükşehir Belediyesi Çok Ciddi Borç Batağında
  • 16 Ekim 2018, Salı 16:38
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediyesine talip olmanın her babayiğidin harcı olmadığını ifade ederek, Ben Büyükşehir Belediyesini borçlarından ve sorunlarından dolayı, pimi çekilmiş bomba olarak görüyorum. İnşallah yerel seçimlerde AK Parti olarak Büyükşehir Belediyesini alırız ve Adanayı hak ettiği yere taşırız dedi.
Başkan Çelikcan, TV Ada Necmi Uçarın hazırlayıp sunduğu, İHA Bölge Müdürü Adnan Kulak, DHA Bölge Müdürü Bekir Karakoca ve AA Bölge Müdürü Mehmet Kemal Firikin sorularıyla katkı verdiği Geniş Açı programında yerel seçimler ve Adana Büyükşehir Belediyesinin yönetimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelikcan, çıraklık ve kalfalık döneminin bittiğini belirterek, görev verilirse Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olabileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Adanayı çok iyi tanıdığını ve Büyükşehir Belediyesini istediğini kaydeden Çelikcan, şöyle devam etti:
Adana Büyükşehir Belediyesi çok ciddi borçlanmalar yaptı. Ben de Yüreğir Belediye Başkanı olduğumda, borçlu bir belediye devralmıştım. Fakat önceki yönetimden kalan işçi maaşları, müteahhit ve kamu borçlarının hepsini ödedik. Sürekli borç alarak yatırım yapamazsınız. Yapsanız da işçilerinizin, memurlarınızın maaşlarını ödeyemezsiniz. Bir yere kadar gelirsiniz, birden her şeyinizi kaybedersiniz. İflas eden belediyelerin dünyada da çok örneği var. Şu anda Adana Büyükşehir Belediyesi de çok ciddi bir borç batağında. Sadece önceki borçlar değil, bu dönemde de ciddi borçlanmalar yapıldı.

Her babayiğidin harcı değil
Adana Büyükşehir Belediyesine talip olmanın, her babayiğidin harcı olmadığını ifade eden Çelikcan, Büyükşehir Belediyesini pimi çekilmiş bomba gibi gördüğünü söyledi. Çelikcan, İyi planlama, iyi personel yönetimi ve iyi para yönetimi, başarıyı beraberinde getirir. Belediyeye çalışması için çok fazla eleman alırsanız, bir süre sonra maaşlarını ödeyemezsiniz. Orayı bir iş kapısı değil, bir hizmet kapısı olarak görmelisiniz. Adananın parasını zamanında ve yerinde harcamalısınız. Yüreğirde de çok fazla işsiz var. Biz de alabilirdik. Ama o zaman Yüreğirliye ihanet etmiş olurduk. Adana Büyükşehir Belediyesine çok fazla işçi alındı, haddinden fazla borçlanıldı diye konuştu.
Adananın hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Çelikcan, Cumhurbaşkanımız da şehrimizde yapılanları görüyor. Her zaman Adana için bir şeyler yaparken, projelerle gitmemiz lazım. Hep ağlayan taraf olarak değil, bir şeyler ortaya koymamız lazım. Cumhurbaşkanımızın Adanayı hak ettiği yerde olmadığı için istediğini biliyorum dedi.

Toplu taşıma çözülemedi
Adananın trafik sorununun hala çözümlenemediğini ve böyle bir sorunu yaşamasının hoş olmadığını ifade eden Başkan Çelikcan, Adana Metrosunun ikinci etap güzergahını yapamadık. Onun dışında da farklı alternatifler gerçekleştiremedik. 2010 yılında da metro açılıyordu, kapanıyordu. Biz siyasi malzeme olmasın diye açtık. Ancak üzülerek ifade ediyorum, metronun iki yönlü günlük kapasitesi normalde 660 bin yolcudur. Ama şu anda 30-40 bini bulmuyor. Yani biz yüzde 5-6 verimle çalıştırıyoruz şeklinde konuştu.
Adananın Ulaşım Master Planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planının şimdiye kadar yapılmış olması gerektiğine dikkat çeken Çelikcan, Şehirler yaşayan organizma gibidir. Mesela New Yorkta 1800lü yıllarda imar planları yapılırken, kare şeklinde yapılmış. Herkes neyin nerede olduğunu biliyor. Ama bizim daha bir tane dümdüz giden bir bulvarımız, caddemiz yok. Atatürk Caddesi var, onu da 1940larda Almanlar yapmış. Biz onun devamını bile getirememişiz ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldığını belirten Çelikcan, Adana Büyükşehir Belediyesini AK Parti olarak alacaklarına olan inancını dile getirdi. Çelikcan, şunları kaydetti:
Büyükşehir Belediyesini aldığımız zaman metronun ikinci etabını da yaparız, alternatifler de geliştiririz. Fakat her şeyi merkezden beklememek lazım. Bazı şeyleri kendi kaynaklarınızla da yapabilirsiniz. Metronun ikinci etabını kendi kaynaklarımızla çok rahat yapabileceğimize inanıyorum. Bu sorunu Büyükşehir Belediyesini aldığımızda çok rahat bir şekilde çözeceğiz.
Başkan Çelikcan, Yüreğirin imajını bozan Sinanpaşa mahallesindeki görüntünün kentsel dönüşüm ile ortadan kaldırılabileceğini, ancak bu yetkinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu, istemelerine rağmen kendilerine devredilmediğini, Kozan çarşısı ve Köylü garajının bulunduğu alandaki dönüşümün de çelişkili bilirkişi raporları ve mahkeme kararı yüzünden uzadığını da sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık