Binali Yıldırım Boğaz Şehitliğini Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi ziyaret için geldiği KKTCde Boğaz Şehitliğini ziyaret etti.

Binali Yıldırım Boğaz Şehitliğini Ziyaret Etti
  • 15 Ağustos 2018, Çarşamba 17:32
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi ziyaret için geldiği KKTCde Boğaz Şehitliğini ziyaret etti.
Binali Yıldırıma Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan da eşlik etti. Boğaz Şehitliğini ziyaretinde ilk olarak anıta çelenk bırakan Yıldırım, bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehitlik Özel Defterini imzaladı. Ziyarette, şehitlik hakkında bilgi verilmesi, şehitliğin gezilmesi ve Din İşleri Müşaviri Erdoğan Eken tarafından şehitlerin ruhuna dua okunmasının ardından tamamlandı.
TBMM Başkanı Yıldırım, Boğaz Şehitliği ardından Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etti. KKTC Boğaz Şehitliği Anı Defterini imzalayan Yıldırım, deftere şunları kaydetti:
“Aziz Şehitlerimiz,
Kahraman Kıbrıs Türk halkını yıllar süren esaretten kurtarmak, özgürlük ve esenliğe kavuşturmak uğruna, bir an bile tereddüt etmeden canlarınızı feda ederek kutsal şehadet mertebesine ulaştınız.
Eşsiz kahramanlıklarınız, Yüce Türk ulusunun şanlı tarihindeki müstesna yerini daima muhafaza edecektir.
Kıbrıs Türkünün varlık ve bağımsızlık savaşı için gösterdiğiniz fedakarlık daima minnet ve şükranla hatırlanacaktır.
Bu duygularla, Kıbrıs Türk mücahit kardeşlerimize ve onlarla tek yürek olarak kahramanca çarpışan Türk askerlerine Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.
Ruhunuz şad olsun.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık