KANDAHAR'IN SULAMA KANALI DA BİTTİ

Van Büyükşehir Belediyesi, Muradiye’nin Kandahar Mahallesindeki 4.5 kilometrelik beton sulama kanalını tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sundu.

KANDAHAR'IN SULAMA KANALI DA BİTTİ
  • 21 Ağustos 2020, Cuma 10:35

Van Büyükşehir Belediyesi, Muradiye’nin Kandahar Mahallesindeki 4.5 kilometrelik beton sulama kanalını tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sundu.

Van’da tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik projeleri tek tek hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına rağmen tarımda üretim atağı yaparak, 13 ilçede bulunan binlerce çiftçiye destek sağladı. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Kandahar mahallesine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Bendimahi Çayında alınan su, beton kanallar sayesinde mahalle arazisine taşındı. Nisan ayı sonlarında başlayan çalışmada kanal, yol ve sel geçişleri tamamlanırken, yapılan kanal sayesinde yaklaşık 150 hektar tarım arazisi suya kavuştu.

Beton sulama kanalı ile arazilerinin yeniden yeşerip tarıma açıldığını belirten Kandahar Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Bayacar, “Eskiden sulama kanalımız topraktı ve büyük bir su kaybımız oluyordu. Şu anda kanala bıraktığımız suyun beş mislini bırakmamıza rağmen su merkeze gelene kadar bitiyordu. Bu nedenle sudan faydalanamayıp tarım yapamıyorduk. Tarlalarımız bahçelerimiz ağaçlarımız kuruyordu. Biz mahalle halkı olarak toplanıp Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’in yanına gittik. Sağ olsun Sayın Valimiz bizim bu talebimizi dinleyip bize kanal yapacaklarını söyledi. Başlangıç noktası Bendimahi Çayı olan 4 bin 500 metrelik beton kanalımız yapılıp faaliyete girdi. Şimdi bizler bu arazilerde sebze, meyve, yonca, buğday gibi birçok ürünü yetiştirip, hayvanlarımızı da rahatlıkla sulayabiliyoruz. Ben Sayın Valimize biz çiftçilere destek olduğu için mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük bir hizmet sundular” dedi.

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık