Başkan Zihni Şahin: Gelecek Nesillere Temiz Bir Samsun Bırakıyoruz.

'EN ÇEVRECİ' Büyükşehir! Samsun Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmet binalarında geri dönüşüm üniteleri, 10 ayrı atık için biriktirme alanı kurdu, 885 personeli eğitti, 6 ayda 1.461 kiloglar geri dönüşüm malzemesi topladı, enerji ve yakıt tasarrufu sağladı.

Başkan Zihni Şahin: Gelecek Nesillere Temiz Bir Samsun Bırakıyoruz.
  • 22 Aralık 2018, Cumartesi 10:52

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi, böylece toprağın, suyun, havanın kirlenmesinin önlenmesi gibi amaçlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Çevre ve Şehir Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir başarıyla yürütülüyor.


7 AŞAMALIK BAŞARILI UYGULAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kamu kurumlarında uyguladığı Sıfır Atık Projesine ilgi her geçen gün artarken Samsun Büyükşehir Belediyesi ise konuyla ilgili uygulamalarıyla tüm Türkiyede örnek oluyor. Projede bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Toplam 7 aşamalı projenin 6ncı aşaması olan uygulama bölümünü başarıyla geçtik. Raporlama, izleme, önlem, revizyondan oluşan 7nci ve son aşamayı da başarıyla tamamladık dedi.


YEMEKHANE ATIKLARINDAN HAYVAN MAMASI

Proje kapsamında ilk önce, farkındalık yaratmak amacıyla yemekhanenin boya ve tadilatını yaptıklarını belirten Başkan Zihni Şahin, Projenin anlam ve önemini vurgulamak için yemekhanede kullandığımız sandalyeleri değiştirmek yerine tadilatını gerçekleştirdik. Yemek atıklarımızı ayrıştırdığımız ünite kurduk. Buradan çıkan atıkları, hayvan barınağına, sahipsiz sokak hayvanları için mama yapılmak üzere gönderdik diye konuştu.


HİZMET BİNALARINDA ATIK ÜNİTELERİ

Merkez binada ve diğer hizmet binalarında geri dönüşüm üniteleri kurduklarını hatırlatan Başkan Şahin, çalışmalarla ilgili ayrıca şu bilgileri verdi:

Pil, cam, metal, plastik, kağıt, organik, evsel atık olmak üzere 7 atık türü için sadece merkez binamızda 30 adet ünite kuruldu. Tüm bitkisel yağ atıklarımızı topladık. Toplam 885 personele eğitim verdik. Ayrıca yine hizmet alanlarımızda 10 atık türü için biriktirme alanları oluşturduk.


6 AYDA BİN 461 KİLO MALZEME TOPLANDI

Başkan Zihi Şahin, yıl sonu itibariyle elde ettikleri kazanımlarla ilgili olarak, 6 ayda bin 461 kg geri dönüşüm malzemesi topladık. Bin 207 kg kağıt karton, 230 kg plastik atık, 24 kg cam atık topladık. Toplanan bu atıklar ile 22 ağacın kesilmesini önledik, 3 bin 220 KWh enerji tasarrufu sağladık. Biyogaz tesisimizde organik olsun, hayvansal olsun tüm atıklar enerjiye dönüştürülüyor. Dönüşüm sonrası artan tüm atık ise gübre haline getiriliyor. Bu üretim için şirketimiz Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsat aldı bilgilerini verdi.


EBYS SİSTEMİ VE DÖNÜŞÜM MÜZESİ

Belediye binasında çöp kutularını kaldırdıklarını, Elektronik Belge Yönetimi Sistemine(EBYS) geçerek kağıt kullanımını büyük oranda azalttıklarını da söyleyen Başkan Şahin, Sıfır Atık, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın saygıdeğer eşi Emine Erdoğanın başlattığı çok önemli bir çevre projesidir. Hedefimiz, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Samsun bırakmaktır. Katı Atık Depolama Sahasında oluşturduğumuz Dönüşüm Müzesinin bu anlamla işlevi çok önemli. Öğrencilerimizi Dönüşüm Müzesini gezdirek atıkların nasıl değerlendirildiğini gösteriyor, böylece doğa ve çevre bilincini onlara aşılamaya çalışıyoruz dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık