Sapancada Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarına Sahip Çıkılıyor

Sapanca Belediyesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında bayanlara yönelik el sanatları kurslarında keçe bölümü büyük rağbet gördü.

Sapancada Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarına Sahip Çıkılıyor
  • 30 Ekim 2018, Salı 12:37
Sapanca Belediyesi, kültür sanat faaliyetleri kapsamında bayanlara yönelik el sanatları kurslarında keçe bölümü büyük rağbet gördü.
Orta Asyadan bu yana göçebe hayatın bir mirası olarak sürdürülen keçe yapımı, yakın zamana kadar yaygı, kepenek ve koşum takımlarının parçaları olarak günlük hayatın vazgeçilmez unsuru iken günümüzde turistik eşya yapımıyla yeniden hayat bulmaya çalışmakta. Sapanca Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş bu el sanatının eğitimleri Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftanın 2 günü saat 10.00-16.00 arasında veriliyor. Keçe kursunda eğitimin tamamlanmasıyla birlikte kursiyerler meslek sahibi olabiliyorlar.
Kırkpınar Kültür Merkezindeki el sanatları keçe eğitmeni Esen Keyik, “Kurslarımızın halkımıza faydalı olduğunu beceri ve kültürel gelişmelerde iyi sonuçlara vardığımızı düşünüyorum. Kursiyerlerimizin verdikleri emek ve çabalarının karşılıksız kalmaması adına yapmış oldukları ürünleri satışa yöneltmeyi düşünüyoruz. Bu sayede kendi el emeklerinden gelir elde edecekler. Keçe çalışmalarımız esnasında, sakinleşen ve rahatlayan kursiyerlerimiz burayı bir nevi rehabilitasyon merkezi olarak da görüyor” dedi.
Kırkpınar halkı ve kültür müdürlüğü kursiyerleri verilen eğitimden ve kurslardan dolayı memnuniyetlerini dile getirip bu imkanı sağlanan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazere teşekkürlerini ilettiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık