Menderes Türel : Antalya'nın her yeri petrol kuyusu kadar değerli

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'ya ne yapsak az gelir. Her köşesi petrol kuyusu kadar değerli ve güzel proje alanı. Çok önemli vizyon projeleri kazandırıyoruz, çoktan yapılmış olması lazımdı keşke bugüne kadar yapılmış olsaydı

Menderes Türel : Antalya'nın her yeri petrol kuyusu kadar değerli
  • 25 Temmuz 2019, Perşembe 5:07

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'ya ne yapsak az gelir. Her köşesi petrol kuyusu kadar değerli ve güzel proje alanı. Çok önemli vizyon projeleri kazandırıyoruz, çoktan yapılmış olması lazımdı keşke bugüne kadar yapılmış olsaydı

Tatil denince herkesin ağzından Antalya kelimesini duymak sanırım mümkün. Antalya gerek kültür gerek sanat gerekse tarım ve turizmi ile açık ara Türkiye’nin birçok ili arasında öne çıkıyor. Antalya Belediyesi hayata geçirdikleri projeler ve kente kazandırdıkları yeni cazibe alanlarıyla Antalya’yı dünyanın örnek kentlerinden biri haline getirmiş. Antalya’da sahil şeridi boyunca yürümeye başladığımda bunu daha iyi anlayabiliyor insan. Evet Antalya bence Türkiye’nin en yaşanır, en güzel, en rahat şehirlerinden biri olmuş bile.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile biraz geçmişe biraz geleceğe dair konuştuk. Başkan Türel ile YeniBirlik Gazetesi için çocukluğuna dair ilginç detaylar paylaştı bizimle..

Antalya’yı bugünüyle değerlendirir misiniz?

Antalya bugün çöpünden elektrik üreten, güneş enerji santralleri ile çiftçisine sulamada kullandığı elektriği bedava veren, arıtılmamış bir damla atık suyu denize akıtmayan bir şehir haline geldi. Tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle, ticaretiyle güçlü bir ekonomik yapıya kavuştuğunu söyleyebilirim.

“EN BÜYÜK YATIRIMCI BİZİZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak bugün Antalya’da önemli yatırımlar yapan bir kurumuz. Antalya’nın en büyük turizm yatırımcısı Büyükşehir Belediyesi’dir. Çünkü arıtma tesislerinden tutun da, Antalya’yı güzelleştiren park, bahçe, peyzaj çalışmalarına kadar, Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Tünektepe Projesi dahil yaptığımız tüm yatırım ve hizmetler Antalya’nın gelişmesi ve zenginleşmesi içindir. Bizler bu hizmetleri yaparsak Antalya zenginleşecek. Biz inisiyatif alıp elimizi taşın altına koymazsak Antalya’yı kaderine mahkûm etmiş oluruz. Antalya kaderine mahkûm edilebilecek bir şehir değildir.

Siyasete girişinizde sizi en çok ne etkiledi?

Siyasetin içinde bir ailenin evladı olarak doğup büyüdüm. Dedem Demokrat Parti kurucusu ikinci başkanı, babam Menderes’in ve Süleyman Demirel’in Antalya’daki en yakın arkadaşı. Adalet Partisi çizgisinden gelen bir ailede büyüdüm. Babam gazeteci daha sonra amcam Anavatan Partisinin kurucularından rahmetli Turgut Özal’ın kabinesinde enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ve devlet bakanlığı yaptı. Ticaret odası başkanıyken Antalya’da 2004’te yerel seçimlerde ismim öne çıkmaya başladığında bizde memleket sevdası olan biri olarak şehrimize hizmet etmek duygusu beni bu yönde çalışmaya karar vermeme neden oldu.

Unutamadığınız çocukluk anınız var mı?

Çocukluğumda Yüksel Menderes yemeğe gelmişti ben kimseye haber vermeden evden çıkıp balık tutmaya gittim. Tabi annemler beni arıyor bulamıyorlar. Herkes panik. Benden haber alamayınca herkes panik içinde. Ben hiçbir şey olmamış gibi eve dönüyorum ve büyük bir fırça yemiştim annemden hiç unutamam bu anımı.

Çocukluğunuzda hayaliniz miydi?

Evet çocukken başkan olmayı hayal etmiştim. Rahmetli Turgut Özal’ın bir sözünü asla unutmam ve çok sık tekrar ederim. “Hayal etmekten korkmayın” Hayallerinizin peşinden koşun bunu herkese tavsiye ederim. Ben çocukluğumdan beri hep hayalimdi, siyasette iyi bir makamda görev yapmak, hayatım boyunca bunun gayreti ve çalışması içinde oldum.

SAHİL YOLU PROJESİ

Uluslararası ödül alacak derecede büyük bir proje yaptık. Sanırım bir ödül geldi bize ama henüz daha açıklanmadığı için biz de duyurmadık. Türkiye’nin en önemli ve en güzel sahil projesini yaptık. Ben Miami, South Beach’ten Nice, Cannes, Monte Carlo, Yunan adalarına kadar her yeri gördüm inceledim. İnanın bütün bu saydıklarımın arasında en güzel Antalya sahili, biz yaptık diye söylemiyorum ama en güzeli bizde.

Antalya için yeni projeleriniz var mı?

Antalya’ya ne yapsak az gelir. Her köşesi petrol kuyusu kadar değerli ve güzel proje alanı. Çok önemli vizyon projeleri kazandırıyoruz, çoktan yapılmış olması lazımdı keşke bugüne kadar yapılmış olsaydı ama kısmet bize oldu

ANTALYA DÜNYA ŞEHRİ

Alt yapı sorunumuz kalmadı. Vizyon projelere de bu dönem başladık. Antalya’yı dünyanın şehirlerinin önüne geçirecek bir şehir yapmaya gayret ediyoruz. Antalya’ya hizmet etmek benim için şeref, gece gündüz çalışmaya devam edeceğim.

Belediyecilikte örnek aldığınız kişi kimdir?

Belediyecilikte örnek aldığım kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanımız bir duayen, cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu belediyecilik modelini örnek alıyorum. Biz de onun ortaya koyduğu belediyecilik örneklerini birçok alanda yapmaya gayret ediyoruz. Adeta İstanbul’da destan yazmış hatta belediyecilik literatürüne onun döneminde girmiş. Her belediyede hatta muhalefet belediyelerinde bile onun sistemini uyguluyorlar. Dolayısıyla biz de örnek alıyoruz.

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık