Başkan Dr. Hasan Akgün, 'Ödüller Başarımızın Göstergesi”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Şehir estetiğine katkılarımız, eğitim, sanat gibi yatırımlarımızla 6 kez üst üste Avrupa 12 Yıldız Şehir ödülünü aldık. Bu ödüller başarımızın göstergesidir” dedi

Başkan Dr. Hasan Akgün, 'Ödüller Başarımızın Göstergesi”
  • 02 Şubat 2019, Cumartesi 12:09

Uluslararası alanda ses getiren dev projelere imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’un dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Eğitimden sanata, sağlıktan spora her konuda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akgün, ilçede yapılan projeleri Milliyet’e değerlendirdi.

Okulcu Hasan

Türk milli eğitimine kazandırdığı 30’a yakın okulla ‘Okulcu Hasan’ olarak bilinen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim öğretim döneminde hizmete girecek 3 okul daha yaptırıyor. Büyükçekmece ilçesi Kumburgaz, Çatalca Akalan Köyü ve Makedonya’nın Struga kentinde yapımı devam eden okul inşaatlarında sona gelindi. Kumburgaz’da depreme dayanıksız olduğu için kapatılan Kumburgaz Merkez İlköğretim Okulu’nun yerine 4 katlı ve 24 derslikli bir okul yapılıyor. Ortaokul ve ilköğretim okulu olarak hizmet verecek olan okul 3 ana sınıfı, 1 çok amaçlı salonu, 2 destek eğitim dersliği, fen, resim, müzik derslikleri, kütüphane ve yemekhanesi ile bölgenin en modern eğitim tesislerinden biri olacak.

 

 

‘En kutsal hizmet’

Büyükçekmece Belediyesi’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga kentinde yaşayan soydaşların çocukları için yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarında sona gelindi. Kısa zaman sonra hizmet verecek olan okul Struga kentinin en modern okullarından bir tanesi olacak. ‘Eğitim deyince akan sular durur’ sözüyle hareket eden Başkan Akgün, “Bugüne kadar 33 okul yaptık. 1996 yılında dönemin Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel tarafından eğitim alanında yaptığımız çalışmalarla ödüllendirilerek, 3 kez plaket aldık. Ayrıca 11 Kasım 1996 yılında Büyükçekmece merkezde yaptırdığımız bir okulun açılışına katılan rahmetli Süleyman Demirel, okulun adını Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu koydu ve ‘Genç belediye başkanımızın adını da Okulcu Hasan koyuyorum’ dedi. Eğitime yapılan hizmet ülkenin geleceği için en kutsal hizmettir” dedi.

 

Kentsel dönüşümde öncü

İlçede sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürerken, risk arz eden binalar yerlerini güvenli ve modern yapılara bırakıyor. İstanbul’da örnek bir yapılaşmaya sahip olan Büyükçekmece ilçesi, kentsel dönüşümde de öncülük yapıyor. İlçe merkezinde 1975 yılı deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş olan, proje tekniği, yapım tekniği, kullanılan malzeme, işçilik ve verilen mühendislik hizmetleri açısından günümüz teknolojisine göre yetersiz kalan yapılar yenileniyor.

 

Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri risk arz eden bu yapıların dönüşümü konusunda vatandaşları bilgilendirerek, gerekli desteği veriyor. Geçmiş yönetmeliklere göre projelendirilmiş bu yapılar kentsel dönüşüm projeleri ile projelendirilerek depreme dayanıklı, kaliteli malzeme ve her aşamasında bilimsel ve doğru denetimle yapılmış olan çağdaş yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Başkan Akgün, “Yaklaşan deprem öncesi can ve mal emniyeti açısından binaların teknik çalışmaları mutlaka yaptırılmalıdır. Büyükçekmece Belediyesi olarak halkımıza her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.

 

 

Kumburgaz canlanıyor

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Kumburgaz Celaliye, Kamiloba  sahilleri yeniden eski haline gelerek İstanbul halkının beğenisine sunulacak. Bu dönüşümle birlikte sahiller 70’li yıllarda olduğu gibi yeniden kazandırılacak. Böylece yapılaşma yenilenerek sahiller halka açık hale gelecek.

 

Avrupa’nın en ayrıcalıklısı

Büyükçekmece Belediyesi’nin en özel projelerinden biri olan yat limanı, Büyükçekmece sahilinde 500 milyon avroyu aşan yatırımla ‘Kıyı İstanbul’ projesi olarak hayata geçiriliyor. Turizm kenti olma yolunda ilerleyen Büyükçekmece’de yapımı devam eden marina, otel ve Avrupa’nın en popüler 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan özel bir çarşı bölümünün yer alacağı projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor. 146 dönüm üzerine kurulacak projenin marina, çarşı, otel birimleriyle 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacak. Başkan Hasan Akgün, “152 odalı oteli, 1000 yat kapasitesi, marina ve açık hava müzesi niteliğinde iki katlı çarşının yer alacağı yat limanı Avrupa’nın en ayrıcalıklı yat limanlarından biri olacaktır” dedi.

 

Sporda öncü kent

2011 yılında kurulan ve 2014- 2015 sezonunda 1. Süper Lige çıkan Büyükçekmece Basketbol takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde başarılı mücadelesini sürdürürken Avrupa’da da ülkemizin gururu oldu. Başkan Hasan Akgün, “Büyükçekmece Basketbol takımı inancın, azmin ve çalışmanın sonucunda doğan zaferin adıdır. Biz gençliğimize inandık, imkan sunduk onlarda bu mucizeyi yarattılar. Sporda Türkiye’deki bütün şehirlere öncüyüz. 16 tane futbol kulübümüz var. Büyükçekmece Tepecik Spor Profesyonel ligde 2’nci. Kız voleybol takımımız 1’inci ligde. Su sporlarında İstanbul’da en iyisi biziz. Büyükçekmece sporda öncü bir kenttir” dedi.

 

‘Dünyanın filmi burada çekilecek’

Hollywood, Bollywood, Avrupa Sineması ve Türk dizi-film sektörüne dünya standartlarında film stüdyoları ile hizmet verecek olan Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi Büyükçekmece’de yükseliyor. 5 yıl süren titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde ortaya çıkan, dünya sinema, dizi ve reklam sektörünün kalbinin atacağı Midwood, Türkiye’den dünyaya katılan çok büyük marka projelerden biri olacak. Avrupa’nın en büyük film platosu ve dünya sinema sektörünün cazibe merkezi haline gelecek olan Midwood, 825 milyon lira yatırımla 505 dönümlük arazide konuşlanacak. Dev komplekste, 21 ayrı stüdyo ve 17 açık set alanı, 18 imalat atölyesi ve çekim için ihtiyaç duyulan tüm ekip, ekipman ve servisleri ile sinema, dizi ve reklam çekimlerine eşsiz ortamlar sunacak. Ayrıca dünyaca ünlü sanatçıların ve misafirlerinin konaklayacağı 7 yıldızlı otel ünitesi, anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim vadisi, tematik eğlence parklarının ve yeme-içme ünitelerinin bulunduğu dev bir kompleks olacak.

 

5 kez dünyanın en iyisi seçildi

Geçtiğimiz yıl 18’insi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bir kez daha dünyanın dört bir köşesinden 64 ülkenin kültür ve sanat elçilerini Büyükçekmece’de buluşturdu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “18 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz festivalimiz sayesinde dünyanın dört bir köşesinden Büyükçekmemize gelen onbinlerce kültür ve sanat elçisini ağırladık. Dünya gençliği ile birlikte sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla pekiştirerek, dünya barışına ve kültürüne önemli bir katkı sağladık. Dünyanın farklı ülkelerinden festivale katılan gençler Büyükçekmece’de barış köprüsü oluşturuyor. Festival sayesinde artık tüm dünya Büyükçekmece’yi bir kültür ve sanat kenti olarak tanıyor. Burada en büyük pay sahibi ise, Büyükçekmece gençliği ve kadınlarıdır” dedi. Festivalin temel felsefesinin insanları eğlendirmek olmadığını belirten Başkan Akgün, ”Hedefimiz Cannes Film Festivali gibi, Büyükçekmece denilince dünyada akla kültür ve sanat festivalimiz gelsin. Bu hedefimize her yıl daha fazla yaklaşmaktayız. Festivalimizin 5 kez ‘Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali’ ödülüne layık görülmesi de bunun göstergesidir” ifadesini kullandı.

 

En iyi 20 yapıdan biri

Büyükçekmece Belediyesi ve Sancak Grubu iş birliğiyle Emre Arolat Mimarlık’ın projesi olarak yaptırılan Sancaklar Camii, RIBA Uluslararası Mükemmellik Ödülü’nü (2018) Royal Institute of British Architects’den (RIBA) aldı ve en iyi 20 yapıdan biri oldu. Başkan Hasan Akgün, Sancaklar Camii’nin sürekli uluslararası alanda ödüller almasının Türkiye ve Büyükçekmece adına onur verici olduğunu belirterek, “Yerin 9 metre altında alışagelmişin dışında tasarlanan ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e ilk vahyin geldiği Hira Mağarası’ndan esinlenilerek inşa edilen Sancaklar Camii’nin bundan sonrada pek çok ulusal ve uluslararası ödül alacağına inanıyorum” dedi.

 

Parkında mısın?

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yeni parkların sayısını sürekli arttırırken yeni yapılan park projeleri de ilgi çekiyor. Başkan Hasan Akgün’ün en çok önem verdiği hizmetlerden biri olan daha yeşil bir kent projesi kapsamında ilçeye sürekli olarak yeni yeşil alanlar ve parklar kazandırılıyor. Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ömrünü dolduran parkları yenilerken, ihtiyaç duyulan bölgelere de yeni parklar yapıyor. Büyükçekmece’de her geçen gün park sayısı artırılırken eski parklarda modern biçimde yeniden tasarlanarak hizmete açılıyor. Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin Türkiye’nin en yeşil ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Yenilediğimiz ve yeni yaptığımız parklarımız tasarımlarıyla fark oluşturacak niteliktedir” dedi.

‘Avrupa Şeref Bayrağı’ onuru

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Büyükçekmece Belediyesi’ni ‘Avrupa Şeref Bayrağı’ ile ödüllendirdi. Başkan Hasan Akgün, 1150 belediye içerisinden sadece 8 belediyeye ‘Avrupa Şeref Bayrağı’ verildiğini belirterek, “Belediyemiz daha önce de Avrupa Ödülleri’nin ilk basamağı olan ‘Avrupa Diplomasi’ ödülünü almaya hak kazanmıştı. Bundan sonraki hedefimiz ise, Avrupa’nın en büyük ödülü olan ‘Şeref Plaketi’ni almak” dedi.

Röportaj: Eren AKA

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık