Kriz Merkezi'nde Telefonlara Başkan Seçer Baktı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını ile mücadele etmek amacıyla Büyükşehir’in öncülüğünde kurulan ve yoğun bir şekilde çalışan Kriz Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi ve sorumlulardan bilgi aldı.

Kriz Merkezi'nde Telefonlara Başkan Seçer Baktı
  • 25 Mart 2020, Çarşamba 2:03

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını ile mücadele etmek amacıyla Büyükşehir’in öncülüğünde kurulan ve yoğun bir şekilde çalışan Kriz Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi ve sorumlulardan bilgi aldı. Başkan Seçer, daha sonra bir çalışanın masasına oturarak gelen 2 çağrıyı karşıladı. Yurttaşların taleplerini not alarak ilgili birimlere ileten Başkan Seçer, vatandaşlara başta temizlik, evde kalma ve sosyal mesafe konularında duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Kriz Merkezi’nin kurulduğu belediye ek hizmet binası girişinde sağlık ekipleri tarafından karşılanan Başkan Seçer, her yurttaş gibi ateşi ölçüldükten ve eline dezenfektan sıkıldıktan sonra binaya girdi. Başkan Seçer’e, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, Kriz Merkezi’nin çalışmaları, gelen çağrılar ve vatandaşların talepleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Seçer, Kriz Merkezi’nde çağrılara cevap verdi

Çağrı Merkezi’ndeki çalışanlardan da bilgi alan Başkan Seçer, daha sonra bir çalışanın masasına oturarak gelen 2 çağrıyı karşıladı. Başkan Seçer, Tarsus’un Barbaros Mahallesi’nden arayan bir esnaf ve Toroslar’ın Halkkent Mahallesi’nden arayan bir emekli vatandaşın sorunlarını dinledi ve taleplerini not alarak ilgili birime aktardı. Seçer, emekli vatandaşa, mümkün olduğunca evden çıkmamasını, erzak ve ilaç ihtiyaçlarının Büyükşehir tarafından karşılanacağını söyledi.

“En çok talep sıcak yemek, gıda ve maske konusunda”

Koronavirüs salgını ve alınan tedbirler konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Bu işi ciddiye almak lazım. Bir şey olmaz, bu virüs belli bir süre etkili olur ondan sonra kaybolur gider diye düşünmemek lazım. Daha sonraki boyut bizi farklı mecralara götürebilir. Bizi üzüntüye sevk edebilir. Bunu idare olarak da, yurttaşlar olarak da ciddiye alma zorunluluğumuz var” dedi.

Büyükşehir olarak gerekli tedbirleri aldıklarını, bu tedbirlerin etkinleşerek süreceğini ifade eden Başkan Seçer, “Çok kısa sürede bu musibeti bertaraf edebileceğimizi düşünmüyorum. Dünyada örnekler var. Sadece Türkiye değil bütün dünya bu konuyla mücadele ediyor. Dünyanın bu belayı başından bertaraf etmesi lazım. Biz de Mersinimiz’de gerekli tedbirleri aldık. Kriz Merkezi oluşturduk. Bu Kriz Merkezi marifetiyle diğer ilçelerimizle koordinasyonu sağlayabiliyoruz. Burada oluşturduğumuz çağrı merkezi ile yurttaşlarımızdan gelen talepleri alıyoruz, bunları değerlendiriyoruz, bunları ilgililere ulaştırıyoruz. Genelde bize gelen talepler, özellikle evde yalnız yaşayan yaş almış yurttaşlarımızın yemek talebi, yoksul vatandaşlarımızın gıda talebi oluyor. Dezenfektan, sabun, maske talepleri oluyor. Birçok konuda talepler oluyor. Bunları mümkün olduğunca yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şehrin dört bir tarafı ekiplerimiz tarafından dezenfekte ediliyor”

Koronavirüs’e karşı Büyükşehir olarak kentin dört bir yanında dezenfekte işlemi yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bazı kuralları uygulamamız lazım. Aslında yapacağımız işler çok karmaşık işler değil. Hijyenik olmak durumundayız. Sokakların, evlerin, çalışma ortamlarının hijyenik olması gerekiyor. Bu konuda dezenfekte işlemlerimiz devam edecek. Bu rutine bindi. Şehrin dört bir tarafı belediye ekiplerimiz tarafından günlük olarak dezenfeksiyon işlemine tabi tutuluyor. Burada ilçe belediyeleri ile entegre çalışılıyor. Birbirimizden haberli olmamızda yarar var. Hem kaynak, hem zaman israfını ortadan kaldırmak için bu entegrasyonu sağlamamız gerekiyor” dedi.

Başkan Seçer sosyal mesafenin önemine dikkat çekti

Başkan Seçer, salgının toplumda endişeye neden olduğuna, bunun da psikolojik rahatsızlıkları beraberinde getirdiğine değinerek, bu gerçeği de göz önüne alarak Kriz Merkezi’nde psikolojik destek birimi oluşturduklarını, bu birimdeki uzmanların yurttaşlara psikolojik destek verdiğini kaydetti. Başkan Seçer, yurttaşların bu süreçte kişisel hijyene, ev hijyenine, sosyal mesafeye dikkat etmesini istedi. Maske ve dezenfektan konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Dezenfektanüretmek için etil alkole ihtiyacınız var. Bunu temin etmek de zor. Biz de üretim yapmak istiyoruz ama belli bir miktarda temin ediyorsunuz, gerisi gelmiyor. Maske konusunda merkezi yönetim gereken çalışmaları yapıyor. Merkezi yönetim marifetiyle bunlar dağıtılacak. Biz de yerel yönetim olarak buna destek vermek istiyoruz. Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Her bez parçası maske değildir. Bunun teknik bazı özellikleri, teknik şartları vardır. Belli kurallar çerçevesinde bu maskeler üretiliyor. Dolayısıyla bazı özel kumaşlarla bu maskeleri yapmak gerekiyor. Bu kumaşları temin etmede sorunlar var. Bunlar aşıldıkça biz de belediyeler olarak maske üretimine katkı sunabiliyoruz. Atölyelerimiz var. Kumaş temini için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağız. Merkezi yönetimle, Valiliğimizle, ilçelerimizle, vatandaşlarımızla hep beraber bu süreci en az zayiatla atlatacağız.”

Bu süreçte merkezi yönetimden herhangi bir bütçe gelmediğini kaydeden Başkan Seçer, salgın dolayısıyla işlerini yapamaz duruma gelen Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması için çalışma yaptıklarını söylerken,“Yurttaşlarımızın bu süreci en hafif zayiatla atlatması için idare olarak her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hülya Atila en çok gelen talepleri anlattı

Başkan Seçer’e, Kriz Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, “8 çağrı karşılama çalışanımız var. Onlar da 7/24 çalışıyorlar. Bugüne kadar 1800 çağrı aldık. Çağrılarımız genellikle dezenfeksiyon, eczaneden ilaç alımı konularında. Bugün değişik bir çağrımız oldu. Bir hastamız varmış; oksijen bağımlısı. ‘Oksijen tüpümü doldurur musunuz’ dedi, ona yardımcı olacağız. Sıcak yemek ve koli yardımı isteyenler de oluyor. 600 kadar çağrı da bunlarla ilgili.Planlama sorumlumuz, saha sorumlumuz, koordinasyon sorumlumuz var. Günün sonunda tüm ilçelerle irtibat kurup, bir sonraki günü planlıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık