Türk Filmleri Ata Topraklarında

Kırgızistanda düzenlenen 2. Türk Filmleri Haftası kapsamında en çok izlenen Türk filmleri seyirciyle buluşuyor.

Türk Filmleri Ata Topraklarında
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 22:03
Kırgızistanda düzenlenen 2. Türk Filmleri Haftası kapsamında en çok izlenen Türk filmleri seyirciyle buluşuyor.
Türk sinemasının en çok izlenen filmleri Kırgızistanda seyirciyle buluşuyor. Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 2. Türk Filmleri Haftası, başkent Bişkekteki Manas Sinema Salonunda yapılan gala gecesiyle başladı. Organizasyona Türkiyeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçunun yanı sıra Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Burak Demir ve Sezgin Erdemir de katıldı. Organizasyon boyunca “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin yanı sıra “Aile Arasında”, “Dağ II”, “Mor Ufuklar” ve “Mezarcı” beyazperdeye gelecek.
Türk Filmleri Haftasının Kırgızistan ile Türkiyeyi buluşturacağını söyleyen Yalçın Topçu, “Kültür ve Turizm Bakanı iken istedim ki Tanrı Dağından inenlerin çocukları sinema yoluyla ortak değerlerini ve geleceklerle alakalı hayallerini öğrensinler. Kültürel faaliyetler, bütün devletlerin birbirine yakınlaşmasının sihirli bir anahtarıdır. Bu faaliyetlerle birlikte devletler birbiriyle daha çok ticaret ve siyaset yapabilirler” diye konuştu.

Diriliş oyuncularına ilgi büyüktü
Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Kırgızistan halkı tarafından büyük ilgi gördü. Diziyi yakından takip eden Kırgız seyirciler, Burak Demir ve Sezgin Erdemir ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Türk Filmleri Haftası 30 Hazirana kadar Bişkekte devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık