Kyzikos Kazıları Başlıyor

Balıkesirin Erdek sınırları içinde bulunan Kyzikos ören yerindeki kazılar bu yıl Temmuz ayının ikinci haftasında başlayacak.

Kyzikos Kazıları Başlıyor
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 14:59
Balıkesirin Erdek sınırları içinde bulunan Kyzikos ören yerindeki kazılar bu yıl Temmuz ayının ikinci haftasında başlayacak.
Kyzikos kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan, bu yıl da, yaklaşık 10 kişiden oluşan bir ekiple çalışma yapacaklarını, ayrıca kazıda geçici işçi de çalıştıracaklarını belirterek, “Kazı ekibimizde antropolog, mimar ve yazıt bilimcisi de yer alacak. Bu yıl da Hadrianus Tapınağının mekropol (mezarlık) bölümünde çalışma yapacağız. Kazımızın süresini, bize ayrılacak ödenek belirleyecek” dedi.
Öte yandan, Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün Bandırma sınırları içindeki Daskyleiona kazılarına 49 bin, Kyzikosa 30 bin, Edremit sınırları içindeki Antandrosa ise 60 bin lira ödenek ayrıldığı öğrenildi. Kazılara ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de maddi olarak destek verecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık