İlk Kez Bir Türk Romanı Müzikal Oluyor

Ercüment Cengizin aşkı, kardeşliği, vefayı, vefasızlığı ve savrulan hayatları anlatan romanı ‘Gırnatacı Kanada ve Amerikada müzikale uyarlanıyor.

İlk Kez Bir Türk Romanı Müzikal Oluyor
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 9:11
Ercüment Cengizin aşkı, kardeşliği, vefayı, vefasızlığı ve savrulan hayatları anlatan romanı ‘Gırnatacı Kanada ve Amerikada müzikale uyarlanıyor.
Kanada Hükumeti (Canada Councel For Arts) desteği ile iki ülke arasında bir kültür köprüsü kurulması amacıyla, bağımsız ‘Theatr Why Not tiyatro topluluğu ve Nedim Saban yönetiminde ‘Tiyatro Kare işbirliğiyle, Ercüment Cengizin ilginç mekânları, kıvrak anlatımı, özgün temasıyla çarpıcı ‘Gırnatacı romanı müzikale uyarlanıyor.
Kanadalı yönetmen Guillermo Verdecchianın sahneye uyarlayacağı oyunda Kanadalı ve Türk oyuncular bir araya gelecek. Müzikler projenin kültürlerarası temasına uygun olarak hazırlanıyor. 9 Kasım gecesi Torontoda okuma provası sergilenecek oyunun Gırnatacı romanındaki Türkiye sahneleri Flashback olarak gölge oyunu tekniğiyle izleyiciye sunulacak.
‘Why Not-Tiyatro Kare işbirliğiyle, romanın derdi, öyküsü, karakterleri, evrensel, kültürlerarası teması ve müziği nedeniyle uzun vadede romanın bölümlerinin de geçtiği Chicago başta olmak üzere farklı ülkelerde, farklı kentlerde ve Türkiyede Türk sanatçıların katılımıyla sahnelenecek.
2012 Everest İlk Roman Ödülü
Everest Yayınlarından çıkan ‘Gırnatacı 2012 yılı Everest İlk Roman Ödülünü kazandı. 1890lardan 1955 e uzanan, İstanbul ile Chicago arasında gidip gelen romana, ‘sol gırnatanın hüzünlü sesi eşlik ediyor. Galatada Küplü Meyhanede gırnata çalan on yedi yaşındaki Osmanın, Sultan II. Abdülhamitin emriyle 1893 yılında Chicago Jackson Parkta açılan Colomb Sergisine gönderilen musiki heyeti içinde yer almasıyla bütün yaşamı değişiveriyor. Scott Joplinin keşfedeceği Osman, artık caz grupları arasında yer alacak, İstanbulu, orada bıraktığı sevgilisi Melineyi, kan kardeşi Kevorku unutamayacaktır. Büyülü sesiyle giderek bir roman kişisine dönüşen gırnata, okurun bildiği ama karakterlerin bilmediği yakıcı bir sırrı da beklenmedik sona götürecektir.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık