MİLLET KIRAATHANESİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan Kağıthane Belediyesi'ne bağlı Emniyetevleri Millet Kıraathanesi, yeniden hizmet vermeye başladı.

MİLLET KIRAATHANESİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI
  • 09 Haziran 2020, Salı 6:06

MİLLET KIRAATHANESİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan Kağıthane Belediyesi'ne bağlı Emniyetevleri Millet Kıraathanesi, yeniden hizmet vermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke genelinde olmasını hedeflediği millet kıraathanelerinden biri de geçtiğimiz aylarda Kağıthane'de açılmıştı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in vatandaşlara sözünü verdiği 53 projeden biri olan Emniyetevleri Millet Kıraathanesi, geçen aylarda yoğun bir katılımla faaliyetlerine başlamıştı ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapalı duruyordu.

Pandemide normalleşme süreciyle birlikte Emniyetevleri Millet Kıraathanesi yeniden hizmet vermeye başladı. Kıraathane'de yeni dönemle birlikte birtakım önlemler de alındı.

Kıraathane'ye gelecek vatandaşlar öncelikle vücut ısısı kontrolünden geçirilerek mobil dezenfektan ünitesine yönlendiriliyor. Vatandaşlar ellerini dezenfekte ettikten sonra sosyal mesafe kuralına uygun şekilde boş masalarda kitap okuyabiliyor, ders çalışabiliyor. Her bir masada 3 kişiden fazla oturuma izin verilmiyor. Aynı anda toplam 140 kişiye hizmet verebilen kıraathane, pandemi nedeniyle P doluluk oranına göre faaliyetlerini sürdürüyor. İçeride aynı anda 70'ten fazla kişinin bulunmasına izin verilmiyor. Her bir masa, vatandaşların oturumu sonrası temizlenirken, haftalık da bina komple dezenfekte ediliyor. Çay ikramları da plastik, tek kullanımlık bardaklarda veriliyor.

Millet Kıraathanesi ile yan yana olan Çocuk Kütüphanesi ise henüz açılmadı. Pandemi nedeniyle 0-18 yaşa getirilen sokağa çıkma sınırlaması kaldırılınca, Çocuk Kütüphanesi de hizmet vermeye başlayacak.

Kağıthane Belediyesi tarafından Emniyetevleri Mahallesi'ne inşa edilen Millet Kıraathanesi ve Çocuk Kütüphanesi, toplam 10 bin kitap kapasitesiyle İstanbul'un sayılı kültürel mekanlarından biri. Kıraathane; kütüphanesinde bulunan binlerce roman, eğitim, araştırma, bilim, inceleme, edebiyat ve daha pek çok türde kitabı barındırıyor.Her yaştan vatandaşın faydalandığı mekanda kitap okuma alanları, toplantı salonları, sunum ve söyleşi bölümleri yer alıyor. Ayrıca kıraathanede ücretsiz internet ve ikramlar da var.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yeniden açılmasının ardından kıraathaneyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Gençlerle de bir araya gelen Başkan Öztekin, derslerinde başarılar dileyerek, koronavirüse karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık