Suriyeli Ailelere Hijyen Kiti dağıtıldı

Suriyeli Ailelere Hijyen Kiti dağıtıldı.

Suriyeli Ailelere Hijyen Kiti dağıtıldı
  • 29 Mayıs 2020, Cuma 12:05

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Danimarka Mülteci Konseyi arasında imzalanan protokol gereği Suriyeli ailelere hijyen kiti dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Danimarka Mülteci Konseyi (DRC- The Danish Refugee Council) arasında Nisan ayında yapılan işbirliği protokolü meyvelerini vermeye başladı. İmzalanan protokol kapsamında hassas durumdaki ve geçici koruma altındaki Suriyeli aileler ile ihtiyaç sahiplerine koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılmak üzere hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Erdoğan Emrah Hatunoğlu ve mülteciler konusundaki faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüren İsar Derneği Başkanı Ramazan Kibar tarafından Suriyeli ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere 250 adet hijyen kiti dağıtımı yapıldı.

İsar Derneği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ramazan Kibar yaptığı açıklamada: “İnsani yardım, kalkınma ve barışın sağlanması gibi konularda faaliyetlerini yürüten, dünya çapında 40 ülkede faaliyet gösteren ve önemli bir insani sivil toplum kuruluşu olan Danimarka Mülteci Konseyi ile Büyükşehir Belediyemiz arasında ilk kez ortak bir çalışma gerçekleştirilmiştir. İlerleyen dönemde iki kurum arasında işbirliği faaliyetleri artarak genişletilecek ve yeni projeler şehrimize kazandırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başarılı çalışmalarına her geçen gün bir yenisini daha eklemekte olup, uluslararası kuruluşlarla da işbirliği faaliyetlerini hız kesmeden devam ettirmektedir.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık