Aba Güreşi Barış Şampiyonası Hatayda Gerçekleştirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Hatay Aba Güreşi il temsilciliği işbirliği ile hayata geçirilen ‘HBB Hatay İli Uluslararası Aba Güreşi; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Barış Şampiyonası’nda madalyalar sahiplerini buldu.

Aba Güreşi Barış Şampiyonası Hatayda Gerçekleştirildi
  • 10 Şubat 2019, Pazar 6:50

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Hatay Aba Güreşi il temsilciliği işbirliği ile hayata geçirilen ‘HBB Hatay İli Uluslararası Aba Güreşi; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Barış Şampiyonasında madalyalar sahiplerini buldu.

5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla ulusal ve uluslararası birçok şampiyonayı sporseverlerle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dev bir organizasyonunu daha hemşehrileri ile buluşturdu.

10 Şubat Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen şampiyonaya HBB Başkan Vekili İlmittin Dağ, HBB Kültür ve  Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ramadan Sever, Dünya Uluslarası Aba Güreşi Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.

ÖZTEKTEN BAŞKAN SAVAŞA TEŞEKKÜR

Dev şampiyonanın başlamasına kısa bir süre kala HBB Mehteran Takımının gösterisi ile buluşan katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşının ardından şampiyona ile ilgili görüşlerini bildiren Öztek, aba güreşinin çok değerli bir spor dalı olduğuna dikkat çekerek, 7den 70e herkesin faydalanabildiği HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezini hayata geçiren, aba güreşlerine ev sahipliği yapan ve Hatayı bir spor kenti haline getiren  Başkan Savaşa teşekkürlerini iletti.

Ardından Hatayın başarılı aba güreşi sporcularından Fatih Önalan ve Mustafa İsmail Malgaç yaptıkları gösteri maçı ile izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Naif Soydan hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan şampiyonada 160 sporcu kıyasıya mücadele etti. 35, 40,45,50,55,60,65,70,75,80,90 ve 90+ olmak üzere toplam12 siklet ve 2 kategoride gerçekleşen müsabakalar seyir zevki yüksek maçlara sahne oldu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Çekişmeli maçalara sahne olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay İli Uluslararası Aba Güreşi; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Barış Şampiyonasında 35kiloda Furkan Saraç, 40 kiloda Yasin Uyan, 45 kiloda Muhammet Kavi, 50 kiloda Mulku Turan, 55 kiloda Ahmet Furkan Malgaç, 60 kiloda Mustafa İsmail Malgaç, 65 kiloda Hidayet Karadeniz, 70 kiloda Mehmet Yalçın, 75 kiloda Cuma Akkuş, 80 kiloda Oğuz Doğruer, 90 kiloda Yar Mehmet Kılıç, 90+ kiloda Mahmut Çayırcı şampiyonluğu göğüsleyen isimler oldu.

 

Toplamda 15.400 TL para ödülünün dağıtıldığı şampiyona madalya töreninin ardından gerçekleştirilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık