Eskişehir, Atatürkün Hayal Ettiği Kent Oldu

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Eskişehir, Atatürkün Hayal Ettiği Kent Oldu
  • 11 Nisan 2019, Perşembe 9:10

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Erkal, Başkan Büyükerşeni seçimlerde aldığı sonuçlar nedeniyle tebrik ederken, başta kültür sanat olmak üzere Eskişehirin Türkiyeye her konuda örnek olduğunu ve Atatürkün hayalini kurduğu bir kent haline geldiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni tebrik için ziyaretine gelenlerden biri de Türk Tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden usta oyuncu Genco Erkal oldu. Eskişehirde sahneleyeceği Merhaba oyunu için kente gelen Erkal, ilk olarak Başkan Büyükerşeni ziyaret etti. Büyükerşenin 5. döneme başlamasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Erkal, Sayın Hocamızın almış olduğu sonuç tüm Türkiyede olduğu gibi beni de son derece mutlu etti. Üstelik bu seçimde kırsal ilçelerden aldığı destek ile meclis çoğunluğunu da elinde bulundurması kendisinin hayata geçireceği projelerde işini kolaylaştıracaktır. Her zaman söylediğim gibi Eskişehir, Sayın Büyükerşenin vizyonu ile başta kültür sanat olmak üzere her alanda Türkiyede örnek bir kent haline geldi. Atatürk bugün yaşasa herhalde gururla içerisinde dolaşacağı nadir şehirlerden birisi Eskişehir olurdu. Çünkü Cumhuriyetin ilk yıllarında onun hayalini kurduğu kentler, kadın erkek ayırmaksızın tüm insanların özgürce, güven içinde yaşayabileceği, kültür sanat etkinliklerine kolay erişebileceği ve önemlisi içinde yaşamaktan mutlu olacakları kentlerdi. Eskişehirde bunları çok rahatlıkla görebiliyoruz. Eskişehirlileri Başkan Büyükerşene bir kez daha sahip çıktıkları için kutluyorum dedi.

Başkan Büyükerşen nazik ziyareti dolayısıyla Genco Erkala teşekkür ederken, Eskişehirin sahnelerinin tüm sanatçılara açık olduğunu ifade etti. Büyükerşen, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile birlikte Genco Erkalın Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında sahnelediği Merhabalar oyununu izledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık