İTFAİYENİN KURTARDIĞI YARALI TİLKİ ARTIK ÖZGÜR

Yalnız insanların değil hayvanların da dostu olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, müdahale ettiği yangınların yanı sıra kurtarma çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

İTFAİYENİN KURTARDIĞI YARALI TİLKİ ARTIK ÖZGÜR
  • 20 Temmuz 2020, Pazartesi 12:07

Yalnız insanların değil hayvanların da dostu olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, müdahale ettiği yangınların yanı sıra kurtarma çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Son olarak yaklaşık 1 ay önce Fatih Fen Lisesi bahçesinde kale ağlarına dolanarak mahsur kalarak itfaiye tarafından kurtarılan tilki, Hayvanat Bahçesi'nde tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı.
Eskişehir’deki yangın, sel, heyelan gibi afetlere başarıyla müdahale eden Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hizmet veren İtfaiye Teşkilatı, şehrin birçok noktasında zor durumda kalan hayvanların da imdadına yetişiyor. Kedi, köpek, kuş gibi hayvanların yanı sıra kent genelinde zor durumda olan yaban hayvanların da imdadına yetişen İtfaiye personellerinin geçtiğimiz ay içersinde kurtardığı yavru tilki de Hayvanat Bahçesi tarafından tedavi edilerek tekrar yaban hayatına geri bırakıldı. İlk kontrollerinde bacağında kırık olduğu tespit edilen ve 1 aylık yoğun müdahale ile iyileştirilen tilki, Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerinin gözetiminde Alpu bölgesinde sağlıklı bir şekilde özgürlüğüne kavuştu.
Her gün bu gibi onlarca ihbarlar aldıklarını ve tüm hayvanlara yardım eli uzattıklarını ifade eden itfaiye personeli, yaralı tilkinin iyileşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek Hayvanat Bahçesi çalışanlarına teşekkür ettiler.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık