Can Dostlarımıza Sıcacık Yuva

Edirne'de sokak hayvanları yararına çalışmalar yapan 22 Dost Eli Derneği üyeleri Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla 65 köpek 50 kedi kulübesi inşa etti.

Can Dostlarımıza Sıcacık Yuva
  • 17 Aralık 2018, Pazartesi 9:25

Edirnede sokak hayvanları yararına çalışmalar yapan 22 Dost Eli Derneği üyeleri Edirne Belediyesinin katkılarıyla 65 köpek 50 kedi kulübesi inşa etti. Sokakta yaşayan hayvanların olumsuz hava şartlarından korunması ve kışı sıcak şekilde geçirmesi için 2 haftalık bir çalışma sonucunda hazırlanan kulübeler, sokak hayvanlarının yaşadığı alana yerleştirildi.

Etkinliğe destek veren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması mücadele ettiklerini söyledi. Tanrıkulu, “Hayvanlarımız için burada oluşturulan yaşam alanında her gün gerekli itinayı özeni göstererek elimizden geldiğince gücümüzün yettiğince işler yapıyoruz. Sivil Toplum Örgütleri ile de beraber çalışıyoruz. Burada en önemli sorun uyuz sorunu. Uyuz hayvanlar arasında bulaşıcı bir hastalık. Alıp tedavi ediyoruz tekrar buraya bırakıyoruz. Gerekli tedavi sonrası kısırlaştırılıyor tekrar aldığımız yere bırakıyoruz. Belediye olarak sivil toplum örgütleriyle çalışıyoruz. Benim belediyede var oluş nedenim o. İyi niyetli derneklere yaptığımız gibi gerçekten amacına hizmet eden sivil toplum örgütlenmelerine yaptığımız gibi hemen malzemeleri verdik. Sağ olsunlar bizim üzerimizden çok önemli bir yükü aldılar. Bunların marangozhane gibi çalışıp bir kulübe haline getirmek bizim için biraz sıkıntılıydı. Malzemeleri verdik ve bu şirin güzel kulübeleri yaptılar. Doğal afet dediğimiz şeyler de insanların aslında doğaya verdiği zarardan kaynaklı. Doğa anaya kötü davranırsanız doğa ana bunun hesabını çok kötü sorar. Tüm canlılarla birlikte yaşıyoruz. Doğaya, bitkilere, hayvanlara kötü davranmayıp sevelim ” dedi.

22 Dost Eli Derneği Başkanı Ceren Tüzüner de sokak hayvanlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık