Diyarbakırda Yatırım Sevinci

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Destek ve Himayelerinde Diyarbakır'ımızın Sanayi ve Ticaret Altyapısının Gelişmesi İçin Yapılacak Yatırımlarla İlgili Basın Toplantısına katıldı.

Diyarbakırda  Yatırım  Sevinci
  • 07 Ocak 2019, Pazartesi 6:45

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın Destek ve Himayelerinde Diyarbakırımızın Sanayi ve Ticaret Altyapısının Gelişmesi İçin Yapılacak Yatırımlarla İlgili Basın Toplantısına katıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, OSB toplantı salonunda ilimiz Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı çalışmaları ve yapılan diğer yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali Yardımcıları Hasan Gökpınar ve Remzi Oğuz Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Fatih Kılınç, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, DTB Başanı Engin Yeşil DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, kurum müdürleri, OSB ve STK temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Güzeloğlu, Son dönemde yapılan yatırımlar Bölgenin ticaret ve kültür merkezi konumunda olan Diyarbakırın bu özelliğini pekiştirmektedir. Sanayi yatırımlarına olan talep artışına paralel olarak Valiliğimiz koordinasyonunda sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Yaptığımız çalışmaların somut çıktılara dönüşmesinin sevincini yaşıyoruz. Son iki aylık dönemde ilimizin yatırım ortamının gelişmesine büyük katkı sağlayacak çok önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Destek ve Himayelerinde başlatılan bu yeni altyapı yatırımlarının toplam tutarı 160 Milyon TLdir. dedi.

Vali Güzeloğlundan sonra birer konuşma yapan AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronatın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla da yapılan yatırımlar hakkında basına değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakıra önemli yatırımlar yapıldığını belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakırımızın kalkınmasına, huzur ve güvenine verdiği önemi hepimiz yakinen bilmekteyiz. Diyarbakırda yapılan kamu yatırımlarıyla şehrimiz yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Yatırımcılarımızın altyapısı tamamlanacak ve ilave olarak kurulacak Organize Sanayi Bölgelerinde yapacakları yatırımlarla kamu-özel sektör koordinasyonu çerçevesinde şehrimizde önemli istihdamlar sağlanacaktır.

Diyarbakırda huzurun hakim olduğunu belirten Başkan Atilla, konuşmasına şöyle devam etti: Huzur ve Güven şehri olan Kadim Memleketimizde terör değil istihdama dönük projeler konuşulmakta, devletimizin bu konuda yatırımları dün olduğu gibi bugün de katlanarak artmakta ve işsizliğin azalması için önemli adımlar atılmaktadır. 160 milyonluk kamunun altyapı yatırımıyla gerçekleşecek olan projelerle binlerce hemşehrimiz iş sahibi olacak ve istihdam edilecektir. Tarihten beri üretimin, kültürün ve ticaretin olduğu şehrimiz tarihten aldığı güçle yeniden ayağa kalkmakta ve bu alanda yatırımcılar için güvenli bir liman olarak kendini ispatlamaktadır.

Belediyecilikte şehrimizde önemli yatırımların hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Atilla: Şehirleri yatırımcı için cazip kılan göstergelerden biri de sunulan yerel yönetim hizmetlerinin kalitesi, şehircilik altyapısı, konut sektörü gibi göstergelerdir. Büyükşehir belediyesi olarak çok kısa bir sürede sunduğumuz hizmetlerle gelişen ve dönüşen şehrimizde birbirinden önemli belediyecilik hizmetleri sunduk. Şehrimizin daha cazibeli hale gelmesi için gerçekleştireceğimiz önemli projelerle de Diyarbakırımızı yatırımcılarımız için de daha cazip hale getirmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Belediyemizin kaynaklarını ve devletimizin imkanlarını hemşehrilerimize hizmet etmek için kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz dedi.

Şehrimizin kalkınması için belediye olarak yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Atilla, İlk günden beri ilgili kuruluşlar, yatırımcılar ve sektör temsilcileriyle şehrimizde yatırımın artırılması, istihdamların oluşması, Diyarbakırımızın ticaret, sanayi, turizm, tarım gibi potansiyelinin yüksek olduğu alanlardaki tüm yatırımlarda onların yanında olduğumuzu her fırsatta vurgulayarak üzerimize düşeni büyükşehir belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.

Hükümetimizin yatırımlara devam ettiğini vurgulayan Başkan Atilla, sözlerini şöyle sonlardı: Devletimizin uyguladığı sanayi bölgeleri projeleri, lojistik merkez, silvan barajı gibi projelerin tamamlanmasıyla Diyarbakır sadece bölgesinin değil tarihte olduğu gibi bu coğrafyanın önemli öncü şehirlerden biri haline gelecektir. Bundan şüphemizin olmadığı gibi bunun gerçekleşmesi için tüm dinamiklerle işbirliği içerisinde çalışmaya, üretmeye gayret edeceğiz. Bu bizim de asli görevimizdir. İçinde Diyarbakır geçen her çalışmayı İşimiz Gücümüz Diyarbakır diyerek sahiplenmemizin ruhunda bu vardır. Bu vesileyle Diyarbakırımıza gerek başbakanlığı gerekse cumhurbaşkanlığı döneminde verdiği önemden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, Saygıdeğer bakanlarımıza, milletvekillerimize, Diyarbakırın kalkınması ve gelişmesi başta olmak üzere birçok alanda önemli projelerin hayata geçirilmesini sağlayan sayın valimize, değerli sektör temsilcilerine, Diyarbakırımıza inanıp güvenerek yatırım yapan ve bu kararlarının doğruluğunu her defasında ifade eden yatırımcılarımıza ve en önemlisi devletimizin çalışmalarını sahiplenen huzur ve güven şehri Diyarbakırlı hemşehrilerimize en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşının da açıklama yaptığı toplantı, ‘Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Yer Teslim Tutanaklarının imzalanması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık