Tarih Osmangazide Canlanıyor

Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkarıyor.

Tarih Osmangazide Canlanıyor
  • 26 Haziran 2019, Çarşamba 8:25

Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursayı ortaya çıkarıyor. Tayakadın Mahallesinde aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen tarihi evlerin inşaatında son aşamaya gelindi.

Şehrin merkezinde mülkiyeti Ticaret Borsasına ait 16. ve 19. yüzyıllardan kalma 3 sivil mimari örneği yapı, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden ayağa kaldırıldı. Toplam 678 metrekare inşaat alanına sahip olan üç binadan ilki ahşap karkas yapıda inşa edildi. Zemin artı 2 kattan oluşan ilk binanın içerisinde sergi salonları ile yönetim odası bulunuyor. Yine ahşap karkas yapıda olan ikinci bina, zemin artı 2 kat olarak inşa edilirken, binada okuma salonları ve yönetim birimleri yer alıyor. Zemin katı moloz taş duvar, üst katı ise ahşap karkas olan üçüncü bina ise zemin art 1 kat olarak inşa edilirken, binada toplantı salonu yer alıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan Tarihi Bursa Evlerinin çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.

Tarihi şehir Bursada gerçekleştirilen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları ile Eski Şehri ortaya çıkardıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarımız farklı noktalarda devam ediyor. Tayakadın Mahallesinde mülkiyeti Bursa Ticaret Borsasına ait olan sivil mimarlık örneği yapıları yeniden ayağa kaldırdık. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının bu binaları hizmete açacağız. Şehir merkezinde tarihi dokuyu canlandıran, kültür ve tarihin başkenti olarak Bursanın zenginliğini ortaya koyan tarihi yapılarımız hayırlı olsun dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık