'Rehberim İzmir halkıdır'

Başkan Soyer Kiraz’dan İzmirlilere seslendi: “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kirazlı çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

'Rehberim İzmir halkıdır'
  • 25 Eylül 2020, Cuma 15:27

Başkan Soyer Kiraz’dan İzmirlilere seslendi:
Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kirazlı çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kiraz’da bugün 16’sı kadın 84 çiftçiye 336 küçükbaş hayvan dağıtıldı. Törende konuşan Başkan Soyer, üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “İzmir’in her tarafına herkese eşit hizmet götüreceğiz. Benim ve belediyemizin gündemi sizin gündeminizdir, sizin sorunlarınızdır.Rehberim, sizlersiniz. Tüm İzmir halkıdır” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçi ve köylüsüne sağladığı desteklerle üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kent kırsalında gelir getirici faaliyetlerin ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtımları sürüyor. Büyükşehir Kiraz’da İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği’nden alınan 336 küçükbaş hayvanı bugün 16’sı kadın 84 çiftçiyedağıttı.
Şehit Birol Uysal Parkı’nda yapılan törendekonuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’ye ilham verecek bir tarım ve hayvancılık stratejisi ile yola çıktıklarını belirterek, “Ülkemizin tarım ve hayvancılıkta yeniden kendi kendine yetebilen ülkelerden biri olmasını ve üretim cenneti olan bu topraklarda köylülerimizin, üreticilerimizin yüzünün yeniden gülmesi için çaba harcıyoruz. Biz işsizliğin, yoksulluğun ve enflasyonun çaresinin üretmek ve ülkemizi yerelden kalkındırmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir taraftan İzmir’i kırsal kalkınmanın başkenti yapmayı diğer taraftan ülkemize, yaşadığımız bu toprakların bereketini yeniden hatırlatmayı hedefliyoruz. Bizim ‘Başka Bir Tarım Mümkün’, ‘Başka Bir Üretim Mümkün’ vizyonu çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar ve sizlere verdiğimiz desteğin amacı tam olarak bu” diye konuştu.
Kiraz’a desteğimiz sürecek
Kiraz’daüreticilerimize farklı alanlarda da destek olmaya devam ettiklerini belirten Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:“Sadece geçtiğimiz Nisan ayından bu yana Dokuzlar ve Olgunlar köylerinde arıcılığın yaygınlaştırılması, bal ve alternatif ürünlerin üretiminin desteklenmesi amacıyla üreticilerimize kovan ve arıcılık malzemeleri dağıttık. Bunun haricinde özellikle küçük ölçekli çiftçilerimizin üretim imkanlarını arttırmak ve maliyetlerini düşürmek için tarım makineleri ve süt soğutma tankı gibi pek çok desteğimiz devam ediyor. Belediyemiz, İzmir’in bu verimli topraklarında üreten herkesi desteklemek ve üretimi büyütmek için canla başla çalışmaya devam edecek. Göreve başladıktan sonra ilk olarak en az oy aldığım Kiraz’ın Dokuzlar Köyü’nü ziyaret ederek ‘önümüzdeki yıllar boyunca başdanışmanım, doğrudan İzmir halkı olacak’ demiştim. Bana oy versin vermesin, ben herkesin Başkan’ı olacağımı ve hiçbir ayrım gözetmeden İzmir’in her tarafında herkese hizmet edeceğimi belirtmiştim. Şimdiye kadar hep bu sözümün arkasında oldum. Sonuna kadar da olmaya devam edeceğim. Benim ve belediyemizin gündemi, sizin gündeminizdir, sizin sorunlarınızdır.Rehberim sizlersiniz. Tüm İzmir halkıdır. Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın. Tüm çabamız ortak ve adil bir gelecek hayalini birlikte yeniden yeşertebilmektir. Bunu siz değerli köylülerimiz, üreticilerimiz ile birlikte başaracağımıza inancım tamdır. Ürettikçe hep birlikte kazanacağız”.
Konuşmaların ardından sakız ve kıvırcık cinsi küçükbaş hayvanlar kurayla çiftçilere teslim edildi. Başkan Soyer törende bugün doğum yapan yavru kuzuyu sevdi. Törene Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Köy–Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer,kooperatif temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. Çiftçiler Başkan Soyer’e üzerlerine güzel dileklerini yazdıkları dövizlerle teşekkür etti. 8 yaşındaki Ayşenur’un “Bakın burası çok önemli. Tunç Soyer çiftçiye önem veriyor. Başka bir tarım mümkün” yazan pankartı ise dikkat çekti.

Umut sürüsü büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi amacıyla bu güne kadar, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla ilçelerinde 2 bin 856 üreticiye toplamda 11 bin 122 küçükbaş hayvan hibe etti. Doğan yavrularla birlikte üreticilerdeki toplam küçükbaş hayvan sayısı 24 bine yaklaştı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık