Misi Akademi Başlıyor

Nilüfer Belediyesi, yaz boyunca düzenleyeceği Misi Akademi ile okurları farklı etkinliklerle buluşturacak.

Misi Akademi Başlıyor
  • 05 Temmuz 2019, Cuma 11:23
Nilüfer Belediyesinin uzun yıllardır farklı okuma ilgilerine yönelik düzenlediği atölyeler, artık Misi Yazıevi çatısı altında gerçekleşecek. 13 Temmuz-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek atölyelere katılım ücretsiz.

Nilüfer Belediyesi, yaz boyunca düzenleyeceği Misi Akademi ile okurları farklı etkinliklerle buluşturacak. Nilüfer Belediyesinin Misi Yazıevinde 13 Temmuz- 15 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği atölyeler, herkese açık olacak.

Misi Akademinin ilk atölyesi yazar ve çevirmen Nil Sakmanın yürüteceği “19. Yüzyıl Kadın Yazınına Poetik Yaklaşımlar” konulu atölye olacak. 13-14 Temmuzda gerçekleştirilecek atölyede tarihsel süreç içinde kadın romancıların eserleri incelenerek, kadın yazarların yazınsal stratejileri toplumsal cinsiyet ve feminizm çerçevesinde ele alınacak. Uzun soluklu bir seminer dizisinin ilk kesitinde öncelikle Jane Austen ve Mary Shelley incelenecek.

İkinci atölye 20-21 Temmuz tarihlerinde Gülçin Sağır yürütücülüğünde düzenlenecek. “20. Yüzyılda Sanat ve Siyaset” isimli atölyede dönemin siyasi ve sanatsal hareketleri ele alınarak, bu doğrultuda okumalar ve tartışmalar gerçekleştirilecek.

Bursada yaşayan dil bilimci ve yazar Hakan Akdoğan da yeni bir atölye programıyla Misi Akademinin eğitmen konuklarından biri olacak. Akdoğan 27-28 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceği “Kurgu Üretim Atölyesi”nde metin üretiminin herhangi bir aşamasında olan katılımcılara, kurguyu oluşturan unsurlar ve kurgu çeşitleri hakkında bilgiler vererek yazı denemelerini onlarla birlikte değerlendirecek.

NİHAN KAYADAN “İYİ HİSSETME ATÖLYESİ”

Dikkat çekici atölyelerden birini de Boğaziçi Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı lisansını tamamladıktan sonra İngilterede psikanaliz ve psikoloji üzerine yüksek lisans-doktorası yapan, 11 Türkçe kitabı bulunan Nihan Kaya, “İyi Hissetme Atölyesi”ni Misi Akademide gerçekleştirecek. “Acıyı ehlileştirme”, “depresyondan korunmanın yolları”, “günlük hayatta hatalar” ve “ilişkiler” gibi konuların edebiyattaki yansımalarının inceleneceği atölye, 3-4 Ağustosta düzenlenecek.

Romanları ve öyküleriyle çağdaş edebiyatımızın en önemli temsilcilerinden biri olan Kemal Varol, daha önce Diyarbakırda düzenlediği “Roman Atölyesi”ni bu yaz Nilüfere taşıyor. 15 Ağustos ve 31 Ağustosta düzenlenecek Roman Atölyesine katılanlar, roman yazımına dair temel bilgiler kazanacak ve uygulama yapma imkânı bulacak.

Yılın Yazarı Nezihe Meriç etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Çocuk Yazını Atölyesi, 7-8 Eylül tarihlerinde, yazar Füsun Çetinel yürütücülüğünde yine Misi Yazıevinde gerçekleştirilecek. Dünyada çocuk edebiyatı, çocuk kitaplarında zaman, mekân, diyaloglar, tabular gibi konuların ele alınacağı atölyede Nezihe Meriçin yanı sıra başka yazarların çocuk kitapları da incelenecek.

SINIF ÖĞRETMENLERİNE ÖZEL ATÖLYE

Dr. Özge Özdemirin yürütücülüğünü üstlendiği “P4C-Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi” isimli atölye ise sınıf öğretmenlerine yönelik olarak, 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Eğitim programı, öğrencilerin, bilginin sadece pasif bir alıcısı değil, aktif üreticisi ve kullanıcısı olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

ATÖLYELERE ÖN KAYIT ZORUNLU

Katılımın ücretsiz olduğu atölyelere ön kayıt yaptırmak zorunlu. Her katılımcı en fazla iki atölyeye başvurabilecek. İsteyenler, Misi Akademi Atölyeleri için kayıtlarını (224) 413 2737 numaralı telefondan yaptırabilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık