Mersin Büyükşehir'den Temalı Otobüs Durakları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, küçük dokunuşlarla kenti estetik ve renkli bir görünüme kavuşturuyor. Yapılan estetik dokunuşlarla yapılar göze hitap ederken, sanatsal içerikleriyle de dikkat çekiyor.

Mersin Büyükşehir'den Temalı Otobüs Durakları
  • 30 Eylül 2020, Çarşamba 10:23

Mersin Büyükşehir Belediyesi, küçük dokunuşlarla kenti estetik ve renkli bir görünüme kavuşturuyor. Yapılan estetik dokunuşlarla yapılar göze hitap ederken, sanatsal içerikleriyle de dikkat çekiyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir ekipleri, Yenişehir İlçesi’nde yer alan Dumlupınar Lisesi’nin bulunduğu bölgeye ve Mersin Üniversitesi girişine eğitim temalı özel tasarım duraklar yerleştirdi.

Eğitim araç ve gereçleri kullanılarak renkli bir şekilde stilize edilen duraklar ile öğrencilerde hem pozitif duygu yaratmak hem de kent mobilyalarına estetik kazandırmak hedefleniyor.

Öğrenciler özel tasarım duraklarda bekleyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan mimarlar, Başkan Vahap Seçer’in isteğiyle farklı bir çalışmaya imza attı ve toplu taşıma araçlarını bekleyen öğrencilerde pozitif duygular yaratacak bir proje hazırladı. Öğrencilerin kullandığı araç ve gereçlerden yola çıkarak eğlenceli ve renkli bir otobüs bekleme alanı yaratan mimarlar, sanatı durağa da taşıdı. Durağın bir bölümüne de Melih Cevdet Anday’ın ‘Yaşamak Güzel Şey’ şiiri yazıldı.

Temalı durakta, periyodik cetvelden haritaya, aynadan eğitim-öğretim takvimine kadar öğrencilerin ihtiyacına yönelik birçok çalışma yer alıyor.

“Amacımız şehir mobilyalarını estetik kılmak, onları sanat içerikli ve tasarım hale getirmek”

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tasarım ofisinden Mimar Güliz Çetin, Başkan Vahap Seçer’in okul önlerine konulması için özel tasarım duraklar yapılması yönündeki isteği üzerine Dumlupınar Lisesi ve üniversite duraklarına temalı durakların yerleştirildiğini ifade ederek, yapılan çalışmayı şu sözlerle anlattı:

“Tasarım hedefimiz okulda kullanılan araç gereçleri kullanarak eğlenceli ve pozitif duygular oluşturan bir durak oluşturmaktı. Bunun için taşıyıcı sistem olarak cetvel kullandık, cetvelin üzerine gerçekten santimleri işlediğimiz için herkes boyunu da ölçebilecek. Cetvelin hemen arkasına Melih Cevdet Anday’ın ‘Yaşamak Güzel Şey’ şiirini bastık. Bu da iyiliği ve güzelliği vurgulayan bir şiir.Köşeye spiralli bir defter oluşturduk. Spiralli defterin bir tarafına periyodik tabloyu bastık, bu tablo öğrencilerin beklerken öğrenme ihtiyacını karşılayacaktır. Diğer tarafına da 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yerleştirdik. Defterimizde üç boyut yaratmak adına ortaya bir yaprak daha ekledik. Bu yaprakta da güncel duyuruları basmayı öngördük. Defterimizin dış kapağına ‘Mersin Hep Güzelsin’ sloganıyla bir ayna yerleştirip öğrencilerimizi gülümsetmek istedik. Durağın arka tarafında da yakın çevreyi gösteren ve nerede bulunduğumuz belirten bir harita var. Bu şekilde şehrin farklı yerlerine farklı temalarda duraklar tasarlayacağız. Bunlara temalı otobüs durakları diyebiliriz. Amacımız şehir mobilyalarını estetik kılmak, estetik değer katmak. Onları sanat içerikli ve tasarım hale getirmek.”

HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık