MAMAK'TA KONUT MAĞDURU KALMAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında başlattığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MAMAK'TA KONUT MAĞDURU KALMAYACAK
  • 16 Ekim 2020, Cuma 9:20

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında başlattığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Projede daha önce sözleşme gereği kura dışı bırakılan 58 daire, 16 Ekim tarihinde noter huzurunda düzenlenecek kura çekilişi ile hak sahiplerine daha erken teslim edilecek.

Sosyal belediyecilik ilkesiyle Başkent’te kentsel dönüşüm ve toplu konut anlayışını bir adım öteye taşıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente yakışır kaliteli ve sosyal donatı alanlarına sahip konutları hak sahiplerine kazandırmaya devam ediyor.

“Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında daha önce Belediye Meclisi kararıyla sözleşme dışı bırakılan daireler hak sahiplerine kura çekilişiyle daha erken teslim edilecek. Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişi, 16 Ekim 2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 09.30’da ve 10.30’da yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KONUT MAĞDURLARINA ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Yıllardır Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanındaki konutlarına kavuşmayı bekleyen vatandaşlara modern ve yaşanabilir alanlar sunmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, konut mağdurlarına alternatif çözümler de üretiyor.

Kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan 58 daire daha önce sözleşmesi yapılmış ancak konutunu teslim almamış vatandaşlara, sözleşme tarih sırası ve etap farkı gözetilmeksizin kuraya katılma hakkı verilecek. Bu yöntem sayesinde kuraya katılmak isteyen hak sahipleri konutlarına daha önce kavuşabilecek.

PANDEMİ KURALLARINA UYGUN KURA ÇEKİLİŞİ

4. Etap Okyanus Konutları’ndaki 31 adet 120 metrekarelik daire ve 16 adet 100 metrekarelik daire başta olmak üzere 5. Etap Zirve Konutları’nda bulunan 10 adet 100 metrekarelik daire ile 1 adet 80 metrekarelik daire için hak sahiplerinden 1’er kişi pandemi kurallarına uygun olarak kura çekilişine katılabilecek.

Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için yoğun mesai harcadıklarını belirten Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, alternatif çözümler üreterek hak sahiplerini sevindireceklerini söyledi. Geçmiş dönemlerde teslim edilmeyen konutlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara konutların tamamını vermek istediklerini vurgulayan Çankaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcutta daha önce bitirilmiş ve teslim edilmiş olan konutlar var. Kuraya dahil edilmemiş 58 adet konutu kura yoluyla vatandaşlarımıza vermek istiyoruz. Hak sahipleri yeni inşaat yapılıp inşaat süresini beklemek istemezlerse bu konutları teslim alabilecek.”

Farklı katlarda bulunan daireler, talep olmaması halinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale usulüyle satışa çıkarılacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık