İznikte 20192020 Yılı İlk Ders Zili Çaldı

İznik Belediye Başkan Vekili Halil Çakır ,Kadir Koyutürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama törenine katıldı.

İznikte 20192020 Yılı İlk Ders Zili Çaldı
  • 17 Eylül 2019, Salı 10:54

İznik Belediye Başkan Vekili Halil Çakır ,Kadir Koyutürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama törenine katıldı.

Törene Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkan Vekili Halil Çakır ,  Emniyet Müdürü Ahmet Tekin , Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil , Okul Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin yanı sıra ilk defa okul heyecanı yaşayan öğrenciler okullarına aileleri ile birlikte katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil ise günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında “

6500 öğrenci 500 öğretmen ile  7000 kişiye yakın bir gücüz .Bu üstünlüğü bu okullara , bu sınıflara sıkıştırıp bu bağlamda  düşünemeyiz . İznik bir okuldur . İznikin caddeleri , sokakları , okulun  koridorlarıdır . İznik sahili ve toplanma yerleri sınıfımızdır. Sokağa çıktığımızda 6500 öğrenci bu ilçe içerisinde  kimisi yanımızdan geçiyor , kimisini yemek yerken görüyoruz ve değişik şekillerde eğitim devam ediyor. Bu çocukların  hareketlerini izlememe gibi bir lüksümüz olamaz . Hep birlikte bir birimize destek olduğumuz zaman , ilçemizi yek bir vücut gördüğümüz zaman başarımız kaçınılamaz olur . Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere İznik Belediye Başkanımıza okullarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Vekilimiz aracılığı ile çok teşekkür ediyorum .”  dedi.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamada bulunan İznik Belediye Başkan Vekili Halil Çakır  “Öncelikle sizleri Belediye Başkanımız Sayın Kağan Mehmet USTA ve şahsım adına muhabbetle selamlarım.Çocuklarımızın, çağın gerekliliklerine göre yetiştirilmesi hususu, toplum olarak  en fazla önem verilmesi gereken konudur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında önemli bir yeri olan ilk ve orta öğretim, devamı gelecek uzun bir yolun temelidir. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye`nin yolu da eğitimden geçmektedir.Bu bilinçte olan bizler, İznik Belediyesi Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz  zamandan bu yana eğitime vermiş olduğumuz destekler  ile bu husustaki kararlılığımızı ortaya koymakla birlikte, eğitime olan katkımız her geçen gün  artarak devam edecektir.Tüm bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini diler, öğrenci kardeşlerimize zihin açıklığı dilerim.” dedi.

İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ise konuşmasında “ Benden önceki konuşmacı arkadaşlarım eğitimin önemini hakkında çok güzel değerlendirmelerde bulundular . Eğitimin merkezinde öğrencinin olduğu dört ana unsur var . Öğrenci , öğretmen , veli ve okul idaresi  bu dörtlü arasında senkronizasyon ne kadar iyi ve kaliteli olursa hiç kuşku yok ki eğitim için alacağımız verimde o kadar da yüksek olacaktır. Öğrencilerimizin yapması gereken öğretmenlerini , velilerini ,okuldaki  idareci büyüklerini can kulayla dinlemek ve sadece onların söylediklerini yapmak .Büyüklerine kulak vermeleri halinde işleri çokta zor olmayacak . Burada diğer unsurlara aslında büyük rol düşüyor özellikle öğretmen arkadaşlarımıza hep dönüp dolaşıp sorumluluğu onlara bırakıyoruz  ama işin doğası da onu gerektiriyor .Bütün senkronizasyonu yapan öğrenci , veli ve okul idareci arasında en çok bilgiye sahip olan öğretmendir .Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımızın omuzlarında çok ağır bir sorumluluk var .Bundan sonrada bu dörtlünün mutlaka birbirleri ile uyum içerisinde olmaları gerekiyor . Bu güne kadar o mücadele sergileniyordu .Bundan sonrada bu eğitim öğretim yılında da ümit ediyorum ki aynı mücadele ile sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Şiir ve folklor gösterilerinin ardından program sonunda İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkan Vekili Halil Çakır ve İznik Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil  ile birlikte  okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine hediyelerini  takdim ederek okula hoş geldiniz dediler. Ardından sınıfları gezen protokol üyeleri çocuklar ile bir araya gelerek sınıflarda gerçekleşen etkinliklere katıldılar .


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık