Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir, Kendine Yakışan Bir Atatürk Heykeline Kavuşuyor.

Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir, kendine yakışan bir Atatürk heykeline kavuşuyor. Çamlık Tepesi'nde bulunan ve yaklaşık 40 yıllık geçmişi heykelin yerine, eskisinin 2 katı büyüklüğünde ve Balıkesir'in her yerinden görülebilecek yükseklikte Atatürk heykelinin montaj çalışmaları sürüyor.

Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir, Kendine Yakışan Bir Atatürk Heykeline Kavuşuyor.
  • 07 Ocak 2019, Pazartesi 6:15

Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir, kendine yakışan bir Atatürk heykeline kavuşuyor.

Çamlık Tepesinde bulunan ve yaklaşık 40 yıllık geçmişi olan 5 metre yüksekliğindeki heykelin yerine, eskisinin 2 katı büyüklüğünde ve Balıkesirin her yerinden görülebilecek yükseklikte Atatürk heykelinin montaj çalışmaları sürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çamlık Projesi kapsamında; Çamlıkta bulunan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün heykelinin yenilenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

40 yıllık geçmişi olan ve yıpranması nedeniyle Atatürk anıtının yerine, bronzdan, mermer kaideli, kaide yüksekliği 5,75 metre, heykel yüksekliği 4,25 metre olan ve eskisinin 2 katı yüksekliğinde bir Atatürk anıtı kaidesi ve bronz heykel Çamlık Tepesine dikildi.

Yeni heykelin yerine montajının tamamlanması sonrasında toplam yüksekliği 10 metre olacak Atatürk heykeli şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık