Karataş'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Karataş'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandıBüyükşehir dalgıçları denizde Atatürk portresi ve Türk bayrağı açtıDenizlerimizdeki bağımsızlığımızı Büyükşehir, Kaymakamlık, Sahil Güvenlik ve balıkçılar kutladıAdana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su….

Karataş'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
  • 03 Temmuz 2020, Cuma 12:07
Karataş’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandıBüyükşehir dalgıçları denizde Atatürk portresi ve Türk bayrağı açtıDenizlerimizdeki bağımsızlığımızı Büyükşehir, Kaymakamlık, Sahil Güvenlik ve balıkçılar kutladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri ile Karataşlı balıkçılar, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutladı.

Karataş’ta saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli dalgıçlar denizde Atatürk portresi ve Türk Bayrağı açtı. Kortej halinde geçiş yapan teknelerden deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.

Karataş Balıkçı Barınağı’nda gerçekleşen törene Karataş Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Alaattin Ayaz, Karataş Sahil Güvenlik Bot Komutanı Hüseyin Kepekli, Denizcilik ve İç Su Hizmetler Şube Müdürü Tamer Leba, Karataş Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celal Safsoylu ve balıkçılar katıldı.

Osmanlı Devletinin kapitülasyonlar çerçevesinde yabancı gemilere tanımış olduğu kabotaj ayrıcalığı Lozan Barış Antlaşması ile 1923 yılında kaldırılmış ve 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye kendi karasularında egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmişti. Denizciliğimizin büyüyüp gelişmesinde önemli rol oynayan Kabotaj Kanunun yürürlüğe girdiği 1 Temmuz günü Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık