Sdü Öğrencilerinden ‘Keşif Isparta İle Tarihe Yolculuk

Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) ‘Keşif Isparta projesi kapsamında Atabey ve Eğirdir ilçelerini ücretsiz olarak gezme fırsatı yakalayan üniversite öğrencileri, İslamköye giderek okudukları üniversitenin adını aldığı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demireli yakından tanıma fırsatı buldu.

Sdü Öğrencilerinden ‘Keşif Isparta İle Tarihe Yolculuk
  • 14 Ekim 2018, Pazar 10:14
Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) ‘Keşif Isparta projesi kapsamında Atabey ve Eğirdir ilçelerini ücretsiz olarak gezme fırsatı yakalayan üniversite öğrencileri, İslamköye giderek okudukları üniversitenin adını aldığı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demireli yakından tanıma fırsatı buldu.
Güller ve Göller Bölgesi Ispartanın tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıtma gayesiyle, SDÜ tarafından hazırlanan ‘Keşif Isparta projesi devam ediyor. Proje kapsamında SDÜ öğrencileri, eğitim gördükleri şehrin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı yakalıyor.
2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci haftasında Keşif Isparta Projesinin 2. gezisi gerçekleştirildi. SDÜ Batı Yerleşkesi ve farklı noktalarda ikamet eden öğrenciler, toplanma noktalarında bir araya gelerek, sabah saatlerinde Atabey ilçesine gitti. SDÜlü kaşifler, Atabeydeki Ertokuş Medresesini ziyaret ederek, buradaki tarihi değerleri yakından tanıma fırsatı buldu. Atabey merkezdeki gezi sonrasında ilçeye bağlı İslamköye giden öğrenciler, adı SDÜ ile ölümsüzleşen 9uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Külliyesini ziyaret etti.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin memleketi İslamköyde Demirel Vakfı tarafından kurulan ve içerisinde 6 milyon 400 bin dolayında eşyanın bulunduğu Müzeyi gezen SDÜlüler, Müze Müdürü Osman Siviloğlundan önemli bilgiler aldı. Müzenin kuruluş amacının yalnızca eşya sergilemek değil, Türkiye için önemli ve farklı anlamlar ifade ettiğine değinen Siviloğlu, kuruluş amacının demokrasi ve kalkınma olduğunu söyledi.
Tarihe ışık tutan müzeyi öğrencilere detaylı şekilde anlatan Siviloğlu, Bu müze şunu söylüyor; ‘Türkiye 1950 başlarında nasıl bir ülkeydi? ve ‘1950 sonrası Türkiye nasıl gelişti nasıl değişti bütün cevapları burada yer alıyor dedi.
Müze gezisinde, Külliyenin Mimarı Tülin Tolon ile tanışma fırsatı da yakalayan öğrenciler, kuruluş aşamasındaki çalışmaları da birinci ağızdan dinleme şansı buldu.
Atabey gezisi sonrasında araçlarla Eğirdir ilçesine hareket eden öğrenciler, burada Eğirdir Can Ada ve Yeşil Adayı gezdikten sonra bir süre ilçede tanınan serbest zamanın tadını çıkardı. Öğrenciler ayrıca, Eğirdir ilçesindeki Eğirdir Gölünün eşsiz güzelliğini de keşfetti.

Proje kapsamında her hafta bir gezi programı düzenliyoruz
Proje kapsamında düzenlenen gezi ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Koordinatör Alper Yaman, Süleyman Demirel Üniversitesi, Rektörlük bünyesiyle başlatmış olduğu ‘Keşif Isparta Projesinin yeni dönemdeki ikinci haftasındayız. Öğrencilerimize ücretsiz olarak sunduğumuz bu imkanla Ispartanın tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilerimize tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, her hafta bir gezi programı düzenliyoruz. Bugünkü güzergahımızda Atabey ilçesindeki Ertokuş Bey Medresesi, daha sonra İslamköydeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve ardından Ispartaya bağlı Eğirdir ilçesi vardı. Bugün buralara ziyarette bulunduk. Öğrencilerimiz keyifli ve güzel zaman geçirdiler. Faaliyetlerimiz bu şekilde gelecek hafta devam edecek dedi.

Öğrenciler ‘Keşif Isparta gezilerinden memnun kaldı
Geziye katılanlardan SDÜ İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı öğrencisi Kadir Çelebi, Gezi bayağı iyiydi. Çevremizi tanıdık, ‘Keşif Isparta sayesinde gezemediğimiz yerleri gezdik. 9uncu Cumhurbaşkanımızı tanıma fırsatımız oldu. Eğirdiri ve Eğirdir Gölünü gezdik, daha iyi tanıma fırsatımız oldu. Kültürel gelişimimize faydası oldu diye konuştu.
SDÜ Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü öğrencisi Berat Mermer ise, Bu gezinin hem kültürüme hem de karakterime katkı sağladığını düşünüyorum. Müzeye ve Süleyman Demirel Külliyesine gittik ve çok güzeldi. Eğirdire ilk kez geliyorum, burası çok güzel. Tekrar geleceğimi düşünüyorum. Herkese tavsiye ediyorum, özellikle Süleyman Demirel Külliyesini ve ardından Eğirdiri. Buralar gerçekten çok güzel, herkesin keşfetmesi gerektiğine inanıyorum diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık