Romeo Juliet, Çocuklar İçin Sahnelendi

İngiliz yazar William Shakespeareın dünya klasikleri arasında bulunan “Romeo Juliet” isimli oyunu, yepyeni uyarlamasıyla Maltepede çocukların karşısına çıktı.

Romeo Juliet, Çocuklar İçin Sahnelendi
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 16:26
İngiliz yazar William Shakespeareın dünya klasikleri arasında bulunan “Romeo Juliet” isimli oyunu, yepyeni uyarlamasıyla Maltepede çocukların karşısına çıktı.
Maltepe Belediyesinin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde çocuklar için hafta sonu sahnelediği tiyatro oyunlarında bugün Makinist Gösteri Sanatları, “Romeo Juliet” isimli müzikli-danslı oyunuyla sahne aldı. İngiliz yazar William Shakespeareın dünya klasikleri arasında bulunan oyunu, yepyeni uyarlamasıyla çocukların karşısına çıktı.Gül Ardanın uyarladığı, Emre Şenin yönettiği, genel sanat yönetmenliğini Şan Aydemirin üstlendiği oyunun müziklerini Erdem Taraburs, koreografisini Begüm Gönenç hazırladı.

Oyun mutlu sonla bitti
Bir dünya klasiğini çocuklara öğretmek üzere yola çıkan Makinist Gösteri Sanatları, çocuklar için uyarladığı bu trajedide küçük bir değişiklik yaptı ve bu kez oyun mutlu sonla bitti. Oyunda iki ailenin düşmanlığı arasında kalan Romeo ve Julietin aşkı üzerinden sevgi ve barış temaları ustalıkla işlendi. Minik tiyatroseverler, Romantik Romeo, güçlü ve akıllı Juliet, Yaşlı Bilge, Bayan Capulet, Bay Montegue, Dadı, Kuzguna hayat veren Ali Bahadır Bahar, Erdoğan Soytürk, Duygu Nur Gücenmez, Gül Arda ve Tuba Aydını ilgiyle izledi.Makinist Gösteri Sanatları oyuncuları, “Hayattaki en önemli şeylerden birinin bakış açısı olduğunu düşünüyoruz. Farklı bakış açılarının çocukluktan kazanılacağına inanıyoruz. Bu nedenle Romeo Julieti farklı bir bakış açısıyla ele aldık” diye konuştular.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık