Michelin Yıldızlı Şefler İnoksan Mutfağında

20-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen GastroAntep Festivalinde farklı ülkelerden gelen Michelin Yıldızlı şefler, İnoksan mutfağında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Michelin Yıldızlı Şefler İnoksan Mutfağında
  • 28 Eylül 2018, Cuma 13:12
20-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen GastroAntep Festivalinde farklı ülkelerden gelen Michelin Yıldızlı şefler, İnoksan mutfağında bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.
Gaziantepin eşsiz mutfağını dünyaca ünlü Michelin yıldızlı restoran şefleri ve gastronomi profesyonelleri ile buluşturan GastroAntep Festivali kapsamında Unesco ve Kardeş Şehirler Mutfağı atölyeleri, İnoksanın profesyonel mutfağında gerçekleştirildi. Bursadan dünyaya mutfak sektöründe ihracat yapan İnoksanda gerçekleşen atölyelerde 19 ülkeden, 19 farklı şef katıldı. Yoğun ilgi gören yabancı şefler, Gaziantepin yerel ürünlerini, kendi deneyimleri ile birleştirerek yeni lezzetlere imza attı. Çinden gelen ünlü şef Nanju Wunun hazırladığı Antep Fıstıklı Juw, Brezilyalı şef Gabriel Oliveiranın tortilla ile yaptığı Fish and Pinhao Cruste ve İspanyol şef Evaristo Miralles Salvanın patlıcan közleyerek pişirdiği farklı lezzetler workshopa damgasını vurdu.
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık yaptığı açıklamada; “İnoksan olarak gastronomi sektörünü her platformda desteklemeye özen gösteriyoruz. Başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi olmak üzere bu festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Gaziantepin kültürel mirasını ve birbirinden zengin ürün ve yemeklerini dünya şefleriyle buluşturan festivalde bizler de İnoksan olarak kurduğumuz profesyonel mutfakla yer aldık. Şeflerimize ve etkinliğe katkıda bulunduğumuz için oldukça mutluyuz, sektör profesyonellerini desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
UNESCOnun ‘Keratif Şehirler Ağına dahil edilerek adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında 3 günde 250 bin ziyaretçi ağırladı. 40 ülkeden katılımın olduğu festival boyunca, dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı şefler, Gaziantepin sahip olduğu kültür, tarih ve gastronomi zenginliğini keşfetti. Gaziantep, 2015 yılında UNESCOnun UCCN programına (Unesco Creative Cities Network) Türkiyeden gastronomi alanında dahil olan ilk şehir olma özelliğini taşımaktadır.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık