Marco Polonun Seyahatnamesi Raflarda Yerini Aldı

Marco Polonun İpek Yolu üzerinden Çine olan yolculuğunu anlattığı eseri Seyahatname Alfa Yayınlarından çıktı.

Marco Polonun Seyahatnamesi Raflarda Yerini Aldı
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 9:54
Marco Polonun İpek Yolu üzerinden Çine olan yolculuğunu anlattığı eseri Seyahatname Alfa Yayınlarından çıktı.
Venedikli Marco Polonun XIII. yüzyılda yaptığı Doğu yolculuklarına dair verdiği ayrıcalıklı ve ayrıntılı bilgilerin yer aldığı Seyahatname adlı kitabı raflarda yerini aldı. Batı dünyası için bir kılavuz niteliğinde olan seyahatnamede, İpek Yolunu izleyerek İran, Irak, Hindistan ve Çine giden Marco Polo izlenimlerini muhteşem tasvirleriyle aktarır. Seyahatnamesinde gördüğü yerlerin coğrafi, idari ve ekonomik özelliklerini anlatır.
Marco Polo Seyahatnamede Büyük Kubilay Hanın huzuruna çıkmak için çöllerin ve dağların yolunu tutarak dünyanın yarısını kapsayan akıl almaz 5000 millik yolculuğunun detaylarını atlatmıştır. 13. yüzyılın büyük seyyahı Marco Polo Doğuyu tasvir edişindeki sihir ile belki de şarkiyatçılığın doğmasına vesile oldu. Marco Polo sadece Kubilay Hanı görüp ticaret yapmak istiyordu, ama ondan ilham alan insanlar büyük keşif ruhunun yayılmasına yol açmıştır.
Marco Polo Asyaya 24 yıl süren seyahatinin ardından Venedike geri döndüğünde Cenevizlilere esir düştü. Esareti süresince hikâyelerini hücre arkadaşına yazdırdı ve ortaya Seyahatname çıktı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık