Manavgat Kent Müzesini Açıldığı İlk Ayda 5 Bin Turist Gezdi

Manavgat Belediyesinin ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdiği Manavgat Kent Müzesini 1 ayda 5 bin yerli ve yabancı turistler ziyaret etti.

Manavgat Kent Müzesini Açıldığı İlk Ayda 5 Bin Turist Gezdi
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 13:57
Manavgat Belediyesinin ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdiği Manavgat Kent Müzesini 1 ayda 5 bin yerli ve yabancı turistler ziyaret etti.
Manavgat Kent Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Manavgatın tarihi değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla oluşturulan Kent Müzesini 1 aylık zaman diliminde 5 bin ziyaretçi gezdi.
Rauf Denktaş Köprüsü altında hizmete giren Manavgat Kent Müzesini, Manavgat Belediyesinin de katkısıyla yerli ve yabancı turistler Nehir Otobüsüyle gelerek, ziyaret ediyor. Manavgat Belediyesinin Nehir Otobüsü seferleri ile Kent Müzesi durağında inen yerli ve yabancı turistler müzeye ulaşıyor. Özellikle Boğaz mevkinde konaklayan turistler, Nehir Otobüsünü kullanarak Kent Müzesine yoğun ilgi gösteriyor. Her milletten turist, ırmak ile tarihin buluştuğu noktaya gelerek, müzeyi gezebiliyor.

İlk ayda 5 bin ziyaret “
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen geçtiğimiz ay ziyarete açılan Kent Müzesini 5 bin kişi ziyaret ettiğini belirterek, “Büyük bir emek ve titizlikle hazırladığımız müzemize gösterilen yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Ayrıca Nehir Otobüsü seferlerimizdeki Kent Müzesi durağı da yerli ve yabancı turistleri müzemize getiriyor. Her milletten turist, müzemizi ilgiyle ziyaret ediyor. Tüm vatandaşlarımızı Manavgatın hafızasını ziyaret etmeye devam ediyorum” dedi.

3 bin parça eser
Manavgat Kent Müzesi, 3 Ağustos tarihinde ziyarete açıldı. Konusunda uzman tecrübeli bilim ekibi, Eski Hisar Mahallesi ile Örnek Mahallesini birleştiren Rauf Denktaş yaya köprüsünün altındaki bin 200 metrekarelik alanda oluşturulan Kent Müzesini yaklaşık 1 yılda tamamladı. Girit kültürü, Yörük kültürü ve Manavgat yerli halk kültürünü anlatan 3 binden fazla eserin toplanarak titizlikle yerleştirildiği Kent Müzesinde iç ve dış alanda 50 sahneleme yer alıyor. Kütüphane, 2 sinevizyon bölümü, Yörük çadır bölümü, zanaat bölümü, tarım bölümü, tarımsal üretim bölümü, gelenek görenek, dokuma ve müzik bölümü, yemek kültürü bölümü, Manavgatın doğal zenginlikleri bölümü ve müze kafeden oluşan Kent Müzesi toplam 14 odadan oluşuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık