Harputta Restorasyon Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Elazığda düzenlenen “Tarihi Kent Harputta Yapılan Restorasyon Çalışmaları” Paneli ile çalışmalar masaya yatırıldı.

Harputta Restorasyon Çalışmaları Masaya Yatırıldı
  • 15 Ekim 2018, Pazartesi 17:28
Elazığda düzenlenen “Tarihi Kent Harputta Yapılan Restorasyon Çalışmaları” Paneli ile çalışmalar masaya yatırıldı.
Harputta 2014 yılından bugüne yapılan restorasyon çalışmaları “Tarihi Kent Harputta Yapılan Restorasyon Çalışmaları” paneliyle katılımcılara anlatıldı. Oturum Başkanlığını Belediye Başkanı Mücahit Yanılmazın yaptığı panele KUDEB Sorumlusu Sanat Tarihçisi Kadir Atıcı, Mimar Sedat Canpolat, Harput Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç ile Elazığ Müzesinden Reyhan Haroğlu Kaya panelist olarak katıldı. Harput Hünkar Konağı Kazı Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panelde Başkan Yanılmaz, bilgiverdi.
Harputun yaşam, sanat ve kazı çalışmalarıyla dünyada kendinden söz ettiren nadir yerlerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “UNESCOnun dünya geçici miras listesine girmesi için müracaat etmiştik. Çok iyi bir çalışma performansı gösterdik ve 31 Mayıs 2018 itibarıyla Harput UNESCOnun dünya geçici miras listesine girdi. Şimdi yaptığımız bütün çalışmalarla Harputu bu defa UNESCOnun dünya kalıcı miras listesine sokacağız” dedi.
Bu çerçevede KUDEPi kurduklarını aktaran Başkan Yanılmaz, “KUDEP Harputa yapılacak olan bütün çalışmaları koordine ediyor ve tek elden yürüterek bir bütüncül sonucun ortaya çıkmasına vesile oluyor. Problem ne kadar büyük olursa olsun ne kadar girift olursa olsun ne kadar zor olursa olsun ilk adımı atmak lazım. İlk adımı atmadan ikinci adım gelmez. Biz problemlerden korkmayız, problemler bizden korksun ki daha rahat çözüm imkanı elde etmiş olalım” diye konuştu.
Panelde, diğer konuşmacılar, tarihi Harput Mahallesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık