Bingöl Rüzgarı, Kocaelide Esmeye Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günlerine vatandaşların ilgisi artarak devam etti.

Bingöl Rüzgarı, Kocaelide Esmeye Devam Ediyor
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 13:22
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günlerine vatandaşların ilgisi artarak devam etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Anadolu Kocaelinde” projesi kapsamında düzenlenen “Bingöl Tanıtım Günleri”, ilgi odağı olmaya devam etti. Bingölü Kocaeliye getiren tanıtım gününün üçüncü gününde de vatandaşlar, kültürel ve yöresel ürünleri görme fırsatı bulurken düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlendi. Bingöldeki tüm ilçelerin video gösterimiyle vatandaşlara tanıtıldığı etkinlikte, her ilçenin yerel sanatçısı da mini konserler verdi. Üçüncü günün sonunda ‘Keke türküsüyle adını duyuran Servet Kocakaya sahne aldı.
Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen Bingöl Tanıtım Günlerine katılan vatandaşlar, yerel sanatçıların sahne aldığı tanıtım günlerinde doyasıya eğlenmeye üçüncü gün de devam etti. Açılan stantlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, birçok farklı kültürel objeyi ve yöresel ürünü görme fırsatı buldu. Gün boyunca vatandaşların eğlendiği tanıtım gününe ‘Ben Anadoluyum şiiriyle sosyal medyada paylaşım rekoru kıran Bingöllü şair Hacı Gürhan da katıldı. Gürhan, fenomen olduğu şiirini okuduktan sonra büyük alkış aldı.
Açılan stantlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, 40 yıllık torna ustası Bingöllü Ali Rıza Gökcan(60)ın el emeği göz nuru enstrümanlarına da bakmadan geçemedi. İstanbulda 40 yıl boyunca torna ustalığı yapan ve emekli olduktan sonra Bingölün Yayladere ilçesinde yaşamaya başlayan Gökcan, müzik enstrümanı üretimine başladı. Evinde kurduğu atölyede kendi yaptığı özel aletlerle; mey, bağlama, zurna gibi enstrümanlara şekil veren Gökcan, tanıtım günlerinin düzenlendiği alanda açtığı stantta sanatını tanıtıyor.
Bingöle özgü kitaplarında tanıtıldığı tanıtım günlerinde Üsküdar Üniversitesinden Kocaeliye gelen öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulhakim Beki de ‘Sosyal Sorumluluk konulu konferans verdi. Kocaelinden ve çevre illerden vatandaşların ziyaret ettiği Bingöllüler Tanıtım Günlerinin üçüncü gününe damga vuran isim ise besteci, söz yazarı ve müzisyen Servet Kocakaya oldu. Keke türküsüyle adını Türkiyeye duyuran Bingöl doğumlu Kocakaya, tanıtım gününe gelen vatandaşları kimi zaman coştururken kimi zaman da hüzün yolculuğuna çıkardı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık