Alman Tiyatrolarının Tasarımları İzmire Emanet

Almanyadaki tiyatro sahnelerinde masallardan yola çıkarak sahnelenen oyunların kostüm ve sahne tasarımları, İzmir Ekonomili modacılar tarafından yapılıyor.

Alman Tiyatrolarının Tasarımları İzmire Emanet
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 10:26
Almanyadaki tiyatro sahnelerinde masallardan yola çıkarak sahnelenen oyunların kostüm ve sahne tasarımları, İzmir Ekonomili modacılar tarafından yapılıyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, kostüm ve sahne tasarımlarıyla Alman tiyatro yaşamında Türk modacıların izlerini yansıtıyor.
Almanyadaki Theater Spiellust Grubunun sahnelediği Alis Harikalar Diyarı masalını Michelstadt kentindeki açık hava tiyatrosunda prömiyerini yapmasının ardından Fröhlich ve İncesu, Caberet ve Kral Übü oyunlarının da kostüm ve sahne tasarımlarını hazırlıyor. İzmirden Almanyaya uzanan tasarım yolculuğunda sahnelerde İzmir Ekonomili tasarımcıların eserleri yer alıyor.
İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich, Alman sanatçıların Türkiyeye birkaç kez konuk olduğunu ve burada yapılan çalışmalardan etkilendiğini belirterek, 4 farklı tiyatro oyunu için sahne ve kostüm tasarımı yaptıklarını söyledi. Alis Harikalar Diyarı masalının tiyatro oyununun prömiyerinin yapıldığını ifade eden Fröhlich, “Türkiyenin tasarım alanında uluslararası başarısı eğitimle birlikte ileriye gidiyor. Uluslararası ürünler ortaya çıkıyor. Tekstil ürünlerinin kalitesi de dikkat çekiyor. İlk olarak Grimm Kardeşlerin hayatından uyarlanan “Grimm ve Gretel” oyunu için çalıştık. Alis Harikalar Diyarını da yeni tamamladık. Şimdi 1920lerin özgürlük ve eğlence biçimini anlatan Cabaret, zorbalığı, canavarlığı anlatan Kral Übü oyunlarının kostüm ve sahne tasarımlarını yapacağız. Oyunların Şubat 2019 tarihinde prömiyerleri gerçekleştirilecek” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık