Uludağın Zirvesinde Büyük Heyecan

Uludağ'ın Zirvesinde Büyük Heyecan

Uludağın Zirvesinde Büyük Heyecan
  • 02 Temmuz 2019, Salı 6:07

Sporu tabana yaymak, gençlerin ve çocukların sporla biran önce buluşmasını sağlamak adına birçok etkinliği hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağda gerçekleştirilecek uluslararası bir organizasyonu daha Bursaya kazandırıyor. Dünyanın dört bir yanından bine yakın sporcunun katılacağı ‘Uludağ Ultra Maraton, Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Uludağ ve çevresinde gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 1 genel klasman ve 5 farklı yaş kategorisinde yapılacak uzun soluklu yarışa, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Portekiz, İtalya, İsveç, Norveç ve İranın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden 50 profesyonel ultra maratoncu katılacak. Yarışın en uzun etabı 100 kilometreden oluşurken koşucular, Zeyniler, Cumalıkızık, Kürekli Şelalesi, Saitabat Şelalesi, Buzul Göletler, Uludağ Zirve, Softaboğan Şelalesi, Bakacak, Kurbağa Kaya ve Sarıalan gibi Bursanın önemli ve değerli lokasyonlarından geçerek hem zorlu hem de keyifli bir yarış, tecrübe edecekler.

7den 70e herkes koşacak

100K, 66K, 30K ve 13K etapları ile her seviyeden yerli ve yabancı sporcuyu ağırlayacak olan maraton, Bursanın spor turizmine de önemli bir katkı sağlayacak. International Trail Running Association (ITRA) tarafından onaylanan parkurları tamamlayan koşucular, her bir parkur için belirlenmiş uluslararası puanların yanı sıra birçok sponsor ödülünün de sahibi olacaklar. 5 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek yarışlar, halka açık olacak. Uludağın eşsiz güzelliği eşliğinde maratona katılmak isteyen 7den 70e herkes organizasyona kayıt yaptırabilecek.

Start Başkan Aktaştan

Uludağ Ultra Maratonun başlangıç noktası Kurbağa Kayadaki meydan olarak belirlendi. Yarışa kayıt yaptıran tüm sporcular, zirveye Teleferik ile ücretsiz taşınacak. 3 gün sürecek yarışların startı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından verilecek. Yarışlara katılım sağlamak isteyenlerhttps://www.uludagultra.com/sitesinden organizasyona ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık